- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Περήφανη για το πλεόνασμα 3,9% η Παπανάτσιου
«Δεν πίστευαν ότι θα το πετυχούμε»
«Kανένας δεν πίστευε ότι θα πετυχούμε αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα (3,9% το 2016), το πετύχαμε με τις θυσίες του ελληνικού λαού» δήλωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Η κ. Παπανάτσιου δήλωσε μάλιστα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ήταν και υψηλότερο, άλλα η κυβέρνηση έδωσε τη «13η σύνταξη» και την ενίσχυση των νησιών.
«Ένα μέρος του πλεονάσματος προέρχεται από τη μείωση των δαπανών» επέμεινε απαντώντας στις κριτικές για υπερφορολόγηση χωρίς περικοπές των δαπανών του δημοσίου.
«Στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία» πρόσθεσε. Στο πλαίσιο αυτό, προέβλεψ ανάκαμψη της οικονομίας προς το τέλος του 2017, ωστόσο φάνηκε επιφυλακτική για έξοδος στις αγορές το 2018.
Η υφυπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι το 80% των αγροτών θα δουν ότι φέτος δεν θα πληρώσουν φόρο.
«Δεν καθυστερούμε με το Ελληνικό, δεν υπάρχει κανένα θέμα με την επένδυση… Το γραφείο Ελληνικού στο υπουργείο μας κάνει όλη την προεργασία… Μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες είμαστε πανέτοιμοι να τις υλοποιήσουμε» διαβεβαίωσε ακόμα η Κατερίνα Παπανάτσιου.
Σημειώνεται ότι η υφυπουργός διέψευσε ότι βρήκε έτοιμο ν/σ για το ακατάσχετο στην πρώτη κατοικία από τον προκάτοχό της Τρύφωνα Αλεξιάδη. «Εγώ δεν βρήκα κανένα νόμο από τον κ. Αλεξιάδη, για το ακατάσχετο για την πρώτη κατοικία… δεν ξέρω τι έχει κάνει... Μού παρέδωσε μια πρόταση, σαν έτοιμος νόμος δεν υπήρχε» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η εφορία δεν έχει πάρει καμία πρώτη κατοικία» επέμεινε.
Διευκρίνισε πως ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος και το 2018, υποσχόμενη μείωση η οποία θα υλοποιηθεί στα αντίμετρα που θα ληφθούν το 2019.
Πηγή: ΣΚΑΪ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα κινηθώ δικαστικά για την προστασία της προσωπικότητάς μου», γράφει σε ανάρτησή του
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Η ημερομηνία που περιμένουν πώς και πώς οι καταναλωτές
«Δεν πρέπει η πορεία αυτή να σταματήσει»
Τα κρίσιμα ζητήματα για τα πανεπιστήμια που μπαίνουν στην ατζέντα
Αυξήσεις έως και 55% στην ενέργεια - Έντονες πιέσεις σε στέγαση, μεταφορές και υπηρεσίες
Η απόφαση για την ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι δικαιούχοι και τα ποσά που δίνονται
Γιατί τα λόγια του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Πνύκα δεν έχουν καμία σημασία
Ποιες μεταφορές μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας
Η απάντηση για τα σχόλια που δέχθηκε
Γιατί πληρώνονται αρκετά νωρίτερα
«Το καλώδιο μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα επαναφέρει το ερώτημα πώς μπορούν να συνυπάρξουν η στρατηγική ισχύς, η ελευθερία και οι δημοκρατικές αξίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.