- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κ. Παπανάτσιου: Κλιμακωτή μείωση του αφορολόγητου
Τι λέει για ΕΝΦΙΑ, περιουσιολόγιο και αποδείξεις
Την κλιμακωτή μείωση του αφορολόγητου προανήγγειλε η Κατερίνα Παπανάτσιου, επαναλαμβάνοντας ότι όποιο μέτρο συμφωνηθεί στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup θα ισχύσει από την 1η Γενάρη 2019. Ειδικότερα, η υφυπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή της στο «Βήμα» έκανε λόγο για μείωση του αφορολόγητου με πρόβλεψη για υψηλότερο αφορολόγητο όταν υπάρχουν παιδιά, παραμονή των τεκμηρίων και των υφιστάμενων φορολογικών κλιμακίων για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και επαγγελματίες για μια διετία, καθώς και για ένα νέο φόρο περιουσίας στον οποίο θα εντάσσονται κινητά και ακίνητα.
Η κ. Παπανάτσιου αναφέρει ότι δεν θα μειωθούν οι έμμεσοι φόροι και ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα υπολογιστεί με τις φετινές αντικειμενικές αξίες, ενώ σε ό,τι αφορά το περιουσιολόγιο σημειώνει ότι εκεί θα δηλωθούν τα πάντα και θα βοηθήσει «να σχεδιάσουμε μελλοντικά έναν φόρο μεγάλου πλούτου που θα περιλαμβάνει το σύνολο της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του κατόχου». Σε αυτήν θα περιληφθούν οι καταθέσεις, οι οποίες όμως δεν θα φορολογηθούν ξεχωριστά.
Για τις αποδείξεις, η υφυπουργός Οικονομικών λέει ότι είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης το σύστημα με τη λοταρία ως κίνητρο για να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις, ενώ προσθέτει ότι δεν κινδυνεύει κάποιος αν μαζεύει περισσότερες αποδείξεις με πλαστικό χρήμα από εκείνες που του αναλογούν. Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση που θα προσδιορίζει τις επαγγελματικές ομάδες που θα πρέπει υποχρεωτικά να δέχονται πλαστικό χρήμα, ενώ τα POS δεν θα είναι υποχρεωτικά για την αγορά καπνικών προϊόντων, στα περίπτερα, στα ψιλικά, στα μικρά καταστήματα και τα σχετικά απομονωμένα μέρη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα ενισχύουμε και θα δυναμώνουμε τον θεσμό της ναυαγοσωστικής κάλυψης», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Το έργο συνδέει τον ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό
Με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν
Τα δέκα συν ένα προγράμματα αφορούν όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων
Στα 4,12 δισ. ευρώ το κόστος
«Εδωσα μια μάχη όχι για τον εαυτό μου αλλά και για τον Ελληνισμό», είπε για την περιπέτειά του με τις αλβανικές αρχές
Αυτοψίες σε έργα στα Φάρσαλα και τον Δομοκό
Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις νέες και τους νέους ανήμερα της ανακοίνωσης των βάσεων
Οι ισχυρισμοί για τις αμερικανικές αρχές
«Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει καμία αύξηση», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας
«Εγκαινιάζεται σήμερα ο Ε65 - Προχωρούν τα σιδηροδρομικά και οδικά έργα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Στο επίκεντρο πληθωρισμός και γεωπολιτική αβεβαιότητα
Το μήνυμά του στους μαθητές μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων
Πιάστηκα στην τσιμπίδα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Η νέα εποχή των Ενόπλων Δυνάμεων
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Έδωσε συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Το σχόλιό του για τις διαμαρτυρίες σε επισκέψεις του
Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά ύψους 4,2 δισ. ευρώ
Οι κάμερες θα λειτουργούν σε 24ώρη βάση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.