Παππάς: Μαζί θα ψηφιστούν μέτρα και αντίμετρα
«Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατόν»
Μιλώντας το πρωί στο τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε ότι: «Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω λιτότητα. Όποιες παρεμβάσεις γίνουν θα είναι μηδενικού δημοσιονομικού αθροίσματος». Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «όλα θα γίνουν ταυτόχρονα...μαζί θα ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντιμέτρα, που θα ισχύσουν από το 2019».
Επικαλούμενος τις σχετικές δηλώσεις των Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί, υποστήριξε πως θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος από τη λιτότητα στις μεταρρυθμίσεις, καθώς υπάρχουν δυνατότητες να γίνουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν το μίγμα πολιτικής.
Συμπλήρωσε ότι «αν υπάρξει παρέμβαση στο φορολογικό για μείωση του αφορολόγητου, τότε θα πρέπει να ανιχνεύσουμε τα μέτρα που θα δίνουν κοινωνικά δίκαιες και αποτελεσματικές φοροελαφρύνσεις». Για παράδειγμα ανέφερε ότι μπορεί να αυξηθεί ο φόρος πολυτελείας και να μειωθεί ο φόρος για τα βασικά είδη διατροφής, ενώ και η μείωση του ΕΝΦΙΑ βρίσκεται ανάμεσα στις φοροελαφρύνσεις.
Όσον αφορά στα εργασιακά, τόνισε πως: «θα καταφέρουμε εντός του χρονικού πλαισίου του προγράμματος να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και να μην αυξηθεί το ποσοστό των ομαδικών απολύσεων». Στόχος της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με τα λόγια του υπουργού, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν, καθώς δεν υπάρχει λόγος καθυστερήσεων. «Είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει και η διεθνής κοινότητα αν κάποιοι, για λόγους σκοπιμότητας, καθυστερούν» επισήμανε.
Καταλήγοντας ανέφερε ότι η υπάρχουσα συμφωνία έχει βαθμούς ελευθερίας, όπως η παροχή της δέκατης τρίτης σύνταξης και η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική αντιπαράθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Συνάντηση με την Ειρήνη Πική στο Προεδρικό - Στο επίκεντρο η Έκθεση της Επιτροπής Σοφών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis σχολιάζει τη διαμάχη - Προειδοποιεί για ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό
«Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
«Ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός θα αποτελέσει την πιο σημαντική παρακαταθήκη του στην πατρίδα»
Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο νοσοκομείο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες δίνοντας μάχη με τον καρκίνο
Στο συνέδριο Powergame – Economist ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
«Με μαθηματικούς τύπους, έβγαλαν ό,τι ποσοστά ήθελαν», λέει η πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού
Θεοδωρικάκος: «Δικαίωση για τις ελληνικές θέσεις»
Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας, ΗΠΑ και Νότιας Κορέας μέσω της συμφωνίας «Project Trident»
Στην ημερίδα του Economist ο πρωθυπουργός με θέμα «Επενδύοντας στην αλλαγή: Η Κρήτη σε μετάβαση»
Ξεκαθαρίζει ότι δεν συνεργάζεται με ιδιωτικές πλατφόρμες που χρεώνουν για κράτηση καταλυμάτων
Χάρης Δούκας: «Η ψηφιακή μετάβαση έχει αξία μόνο όταν διευρύνει τη δημοκρατία»
«Θέλουμε να βάλουμε τα θεμέλια από τώρα», τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικος Τσάφος
Πώς Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα βρέθηκαν αντιμέτωπες με την άρνηση της πραγματικότητας
«Η σκέψη του Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ αφελής», λέει η βουλεύτρια για το όνομα ΕΛΑΣ
Τι είπε για Τσίπρα και Καρυστιανού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.