- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο μικροσκόπιο οι συναλλαγές φαρμακευτικών εταιρειών με γιατρούς σε βάθος 10ετίας
Τι προανήγγειλε ο Ξανθός
Φως στις συναλλαγές μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών και γιατρών, μέσω της χρηματοδότησης επιστημονικών συνεδρίων, επιχειρεί να ρίξει το υπουργείο Υγείας, όπως προαναγγέλλει ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».
Αναφέρει, ειδικότερα, ότι το υπουργείο θα προβεί αφενός στη δημοσιοποίηση των οικονομικών συναλλαγών ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρείες και τους γιατρούς και κυρίως τις επιστημονικές ιατρικές εταιρείες, αφετέρου σε ελέγχους, σε βάθος 10ετίας,των νομοθετικών παρεμβάσεων, των διατάξεων τιμολόγησης, των υπουργικών αποφάσεων, τον ρόλο των υπηρεσιακών παραγόντων, των πολιτικών προσώπων κ.λπ. και «αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν και να μην υπάρξουν υπόνοιες συγκάλυψης».
Για το ΕΣΥ αναφέρει ότι η ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο έτη «θα αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξυπηρέτηση του κόσμου», καθώς «θα στηρίξει τμήματα που υπολειτουργούν, περισσότερα κρεβάτια εντατικής, διαθέσιμα χειρουργικά τραπέζια, άρα και μείωση χρόνου αναμονής».
Θεωρεί το έλλειμμα σχεδιασμού ως τη μεγαλύτερη νόσο του ΕΣΥ, καθώς «δεν σχεδιάστηκε με ορθολογικά κριτήρια, πληθυσμιακά, επιδημιολογικά και νοσολογικά δεδομένα, αλλά υπήρξαν υποδομές, εξοπλισμοί, παρεμβάσεις, στελέχωση που κάλυπτε πελατειακού τύπου λειτουργίες, τοπικιστικές ανάγκες, παραγοντισμούς, ψηφοθηρικές διαμεσολαβήσεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.