- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Μητσοτάκης στο συνέδριο του Economist: Απαραίτητες οι εκλογές - θα τις κερδίσουμε
«Οι εκλογές δεν πρέπει να θεωρηθούν ως παράδειγμα αστάθειας»
Εξελίξεις και μάλιστα σύντομα στην Ελλάδα, προέβλεψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist, υποστηρίζοντας ότι "οι ελληνικές εκλογές είναι ενόψει και θα είναι ευχάριστες εκλογές γιατί θα τις κερδίσει η ΝΔ".
Τα λαϊκίστικα κόμματα όταν ανεβαίνουν στην εξουσία έχουν την τάση να λειτουργούν αυταρχικά, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: " Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την δυστυχή παράδοση της πελατοκρατείας. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ελπίζουμε ότι τα κεντρικά κόμματα εξουσίας θα διαχειριστούν την κατάσταση με ανανέωση και προσεγγίζοντας νέες κοινωνικές κατηγορίες. Τα λαϊκίστικα κόμματα εκμεταλλεύονται νέους θύλακες ψηφοφόρων. Στην Ελλάδα ένα κόμμα της αριστεράς συγκυβερνά με ένα δεξιό κόμμα, αυτό δείχνει ότι η ιδεολογία έχει εκλείψει". Αναφερόμενος στην οικονομία είπε ότι "αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα στην οικονομία, η Ελλάδα μέσα στο 2017 θα επιστρέψει εκεί που βρισκόταν δυόμισι χρόνια πριν. Έχει γίνει μεγάλη ζημιά όσον αφορά στην αξιοπιστία της χώρας. Οι αξιώσεις των δανειστών είναι μεν υπερβολικές αλλά και εμείς σαν χώρα έχουμε χάσει σε αξιοπιστία. Υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα που λήγει στα μέσα του 2018. Μέχρι τότε η Ελλάδα έχει τρεις επιλογές: Μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, μπορεί να υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα ή το πιο καταστροφικό να μη υπάρξει τίποτε από τα δύο".
Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης είπε "Θεωρούμε ότι οι εκλογές είναι απαραίτητες, θα γίνουν όμως αν χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή το αποφασίσει ο κ. Τσίπρας. Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι εκλογές δεν πρέπει να θεωρηθούν ως παράδειγμα αστάθειας, γιατί όχι μόνο θα κερδίσουμε αλλά θα προωθήσουμε την μεταρρυθμιστική μας ατζέντα". Εξήγησε ότι κανένας δεν μιλάει για ένα χαλαρό δημοσιονομικό πλαίσιο στην Ελλάδα, αλλά το 3,5% πλεόνασμα είναι υπερβολικό και αντιπαραγωγικό για την ελληνική οικονομία.
Για το Κυπριακό είπε ότι έχουμε κάνει πρόοδο τα τελευταία χρόνια ωστόσο υπάρχουν δύσκολα θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια στην περιοχή. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπάρχουν συμβιβασμοί που πρέπει να γίνουν, είπε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα πράγματα θα είναι πιο συγκροτημένα μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία.
Για το "φαινόμενο Τραμπ", ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς και πρόσθεσε ότι η Αμερική πρέπει να λειτουργήσει σαν εγγυητής της φιλελεύθερης οικονομίας και να συμβάλλει στην επίλυση διαφορών.
Το όνομα Ελλάδα είναι ένα δυνατό brand είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει μία σειρά πλεονεκτήματα που επαφίεται σε μας να τα αξιοποιήσουμε. "Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουν αλλά δεν μπορεί να αλλάξουν αν δεν έχουμε στόχο. Πρέπει να πούμε τη αλήθεια στους ανθρώπους", ανέφερε και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις για να αναβαθμίσει τον τουρισμό της. Ο πολιτισμός και ο τουρισμός είναι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, πρέπει να βρούμε τρόπους να προσελκύσουμε περισσότερους ανθρώπους σε αυτή την όμορφη περιοχή. Ένα από τα προβλήματα ήταν ότι δεν μπορούσαμε να προωθήσουμε το brand".
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.