- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με αιχμές απαντά ο Γιάννης Μουζάλας στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
Σε επιστολή του οργανισμού σχετικά με τα «εξαφανισμένα» προσφυγόπουλα
Σε επιστολή που έλαβε από το «Χαμόγελο του Παιδιού», σχετικά με τα «εξαφανισμένα» προσφυγόπουλα και τα δικαιώματά των παιδιών προσφύγων, απαντά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο υπουργός σημειώνει πως θα ήταν ευγνώμων προς όλους τους συναρμόδιους φορείς αλλά και προς το «Χαμόγελο», «εάν αυτή την επαγρύπνηση την είχαν επιδείξει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις ώστε η κατάσταση που βρήκαμε σε δομές και δυνατότητες που αφορούν ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες ήταν κατά τι περισσότερες από μηδαμινές».
Αναφορικά με τις ίδιες τις προτάσεις που καταθέτει ο οργανισμός, ο υπουργός επισημαίνει πως αυτές αποτελούν και προτεραιότητες της κυβερνησης, «προτεραιότητες για τις οποίες ολόκληρη η Ευρώπη έχει εκφραστεί με ευμενή σχόλια για τη χώρα μας».
Απαντώντας στον οργανισμό, ο κ. Μουζάλας διευκρινίζει σχετικά: «Η προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Πολιτεία για την καλύτερη δυνατή μεταχείριση των παιδιών ως πρώτη προτεραιότητα σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές όπως και η ενδυνάμωσή τους με σαφή ενημέρωση και βελτίωση της πρόσβασης τους σε αποτελεσματικές διαδικασίες, είναι στοιχεία για τα οποία η σημερινή κυβέρνηση δεν ταλαντεύτηκε ποτέ».
Υπενθυμίζεται πως στην επιστολή του προς τον υπουργό, το «Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να θέσει ως προτεραιότητα την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών μεταναστών και προσφύγων και να μεταφέρει τις εκκλήσεις και προτάσεις του στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα στις 26 - 27 Ιανουαρίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρατείνεται για το 2026 η απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα περιοχών που επλήγησαν από καταστροφές
«Ώρα να σταθούμε δίπλα στην ενεργοβόρο βιομηχανία»
Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων και εκκαθαριστικά με μειώσεις φόρων - Ποιοι κερδίζουν από ΕΝΦΙΑ και τεκμήρια
Τι ισχύει για τις δωρεάν μετακινήσεις
«Οι πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι η ανάγκη για πολιτική αλλαγή είναι κοινωνική προτεραιότητα, που μπορεί να γίνει πράξη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούχοι α21 δεν θα πληρωθούν την πρώτη δόση
Ποιοι το δικαιούνται, πού γίνεται η αίτηση
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιρανών στην Ελλάδα περιγράφει τη ζωή υπό το θεοκρατικό καθεστώς
Η κατάθεση στην εν εξελίξει δίκη του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ
Τι πρέπει να προσέξουν
«Δεν είναι πρόθεση μας να εμπλακούμε στον πόλεμο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών
Ποιοι άνεργοι το παίρνουν ολόκληρο
«Συμμετέχουμε στις "Ασπίδες" στην Ερυθρά Θάλασσα»
Πλεύρης: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μπούργκας για ανήλικα στην Ελλάδα
Μέχρι πότε πρέπει να έχει πληρωθεί στον εργαζόμενο
Οι σύντροφοι κοροϊδεύουν τις θεούσες, αλλά στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν σε πολλά.
Τρόποι πληρωμής, ποιοι δικαιούχοι κόβονται
«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Πότε εμφανίζονται τα χρήματα, όλες οι ημερομηνίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.