- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολύ εύκολα έξω από τις «100 δόσεις» εφορίας - ταμείων
Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2017
Από την 1η Ιανουαρίου 2017 η έξοδος οποιουδήποτε φορολογούμενου οφειλέτη από τη ρύθμιση των «100 δόσεων» στα χρωστούμενα σε εφορίες - ασφαιστικά ταμεία θα είναι πια πολύ εύκολη.
Λεπτομερέστερα, η ρύθμιση χάνεται αυτόματα για φορολογουμένους που έχουν κάνει χρήση του 15ήμερου περιθωρίου εξόφλησης νέων οφειλών στη διάρκεια του προηγούμενου εξαμήνου, εφόσον δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα οποιαδήποτε νέα οφειλή τους στην εφορία.
Από την 1η Ιουλίου 2016 και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των εκατό δόσεων δεν τη χάνουν, εφόσον εξοφλήσουν (ή εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων) το αργότερο εντός δεκαπέντε ημερών από την ημερομηνία πληρωμής κάθε νέα οφειλή τους προς την εφορία. Για παράδειγμα, ο φορολογούμενος ο οποίος έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και οφείλει έως τις 31 Δεκεμβρίου την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ δεν θα χάσει τη ρύθμιση, ακόμα και αν πληρώσει τη δόση του φόρου ακινήτων εκπρόθεσμα (με την προβλεπόμενη προσαύξηση) στις 14 Ιανουαρίου. Με τις νέες διατάξεις, οι οποίες ενεργοποιούνται από την πρώτη μέρα του Ιανουαρίου, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος, για να μη χάσει τη ρύθμιση θα πρέπει στη διάρκεια του προηγουμένου εξαμήνου (από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο) να μην έχει κάνει χρήση του περιθωρίου των 15 ημερών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δεν ξέρω τι και πώς θα εμφανιστεί», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.