Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος: Θα αναχαιτίζεται όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα

Προειδοποιεί για κίνδυνο ατυχήματος στο Αιγαίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333464-691506.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR

Για κίνδυνο ατυχήματος στο Αιγαίο προειδοποιεί ο υπουργός Αμυνας Πανος Καμμένος. «Όταν γίνονται ακραίες δηλώσεις εντός και εκτός του τουρκικού Κοινοβουλίου ανά πάσα στιγμή μπορεί αν δημιουργηθεί εμπλοκή» λέει.

Μιλώντας στη Real News, δηλώνει: «Δεν ανησυχώ για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την έννοια της πολεμικής πράξης. Όταν, όμως, συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας και υπάρχουν αερομαχίες, είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνο να γίνει ένα 'ατύχημα'.

» Όταν γίνονται ακραίες δηλώσεις εντός και εκτός του τουρκικού Κοινοβουλίου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί εμπλοκή. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα την κατάσταση, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου ή των χωρικών υδάτων και θα συνεχίσει αυτό που έκαναν πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις: θα εφαρμοστούν οι διεθνείς κανόνες δικαίου και όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα, θα αναχαιτίζεται».

Στη συνέχεια, αναφέρεται στην αυξημένη τουρκική προκλητικότητα που έφθασε μέχρι την αμφισβήτηση των Ιμίων. Ο ίδιος απαντά: «Δεν υπάρχουν αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο, ούτε γκρίζες ζώνες».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των εξοπλιστικών ρπογραμμάτων, ενώ για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέει: «Οδηγείτε σε σύνταξη. Του ευχόμαστε καλή ξεκούραση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ