Πολιτικη & Οικονομια

Ποτάμι: Η απόφαση του Eurogroup δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς

«Εντείνει τις ανησυχίες για τις προοπτικές της χώρας τα επόμενα χρόνια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332827-689907.jpg

O εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, σε σχόλιό του για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σημειώνει πως «η απόφαση του Eurogroup όχι μόνο δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς, αλλά εντείνει τις ανησυχίες για τις προοπτικές της χώρας τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Τσιόδρας χαρακτηρίζει θετική την απόφαση για το χρέος, σημειώνοντας ότι «μολονότι δεν αλλάζει τα δεδομένα, έστω κι αυτή η υπολογιζόμενη μείωση κατά 20 μονάδες του ΑΕΠ ως το 2060 (σε βάθος 45 χρόνων δηλαδή) μέσω επέκτασης λήξεων και οριακής μείωσης κάποιων επιτοκίων, είναι καλοδεχούμενη».

Διευκρινίζει όμως πως «τα καλά νέα σταματούν εδώ», επισημαίνοντας ότι «η απόφαση επιμένει στην ανάγκη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για το 2018 κάτι που είναι ανέφικτο και οδηγεί σε νέα μέτρα. Επίσης προβλέπεται το ίδιο ποσοστό πλεονάσματος και για τα χρόνια μετά το 2018, κάτι που καμιά χώρα της Eυρωζώνης δεν έχει πετύχει». Ο κ. Τσιόδρας υπενθυμίζει ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η δεύτερη αξιολόγηση.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού αναφέρει: «Οι πολίτες εξακολουθούν να πληρώνουν ακριβά τις τυχοδιωκτικές επιλογές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την ανικανότητά τους. Το μόνο ατού που τους έχει μείνει πλέον, είναι ότι έχουν πείσει τους εταίρους πως αυτοί μπορούν να ψηφίζουν μέτρα που άλλοι δεν μπορούν».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.