- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ψυχραιμία συνιστά ο Στ. Θεοδωράκης για τα εθνικά θέματα
«Η Ελλάδα δεν απειλείται»
Ψυχραιμία απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα συνέστησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον Flash 96fm. Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να τα σηκώνει το κόμμα που κυβερνάει. Τα εθνικά θέματα πρέπει να έχουν πλειοψηφίες του 80%». «Πιστεύω», συνέχισε, «ότι πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, γιατί ακούω πολλούς πανικόβλητους να μιλούν. Η Ελλάδα δεν απειλείται, η Ελλάδα παραμένει μια ισχυρή χώρα και παραμένει μια χώρα στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, άρα μη μιλάμε με όρους πανικού στην κοινωνία. Βεβαίως, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε στο εθνικό μέτωπο, για να μη νομίζουν ότι κάποιοι στα εθνικά θέματα είναι μόνοι τους. Γι' αυτό ακριβώς προτείναμε τη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου εκεί θα παίρνονται όλες οι καθοριστικές για την χώρα αποφάσεις. Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να τα σηκώνει το κόμμα που κυβερνάει. Τα εθνικά θέματα πρέπει να έχουν πλειοψηφίες του 80%. Δεν μπορούμε να πανικοβαλλόμαστε επειδή ο Ερντογάν κάνει μία δήλωση, αλλά από την άλλη δεν πρέπει και να αδιαφορούμε».
Αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο Στ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι «εμείς δεν είμαστε της άποψης να γκρεμιστεί η χώρα, για να γκρεμιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το τι θα κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός κάποια στιγμή, όταν έρθουν οι εκλογές. Αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει, είναι να περάσουμε τον κάβο των αξιολογήσεων και να έρθουν και τα λεφτά που έχει ανάγκη η χώρα, με βάση τις συμφωνίες που έχει κάνει με την Ευρώπη».
Για την κεντροαριστερά και τις πρόσφατες δηλώσεις του περί συνιστώσας του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι «αν κάποιος έχει ονειρευτεί ότι Το Ποτάμι θα πάει να ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και όλους αυτούς που συμφωνήσανε να μοιράσουν τις θέσεις του κρατικού μηχανισμού, 4-2-1 τα θυμάστε, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, είναι βαθιά νυχτωμένος. Δεν πρόκειται να το κάνουμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικών κλινικών
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.