- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απάντηση της Περιφέρειας για το γεύμα 900 ευρώ: Πρόκειται για γεύμα εργασίας
Τι αναφέρει το δελτίο Τύπου για την ανάρτηση Περιφερειακής Συμβούλου
Το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση για την ανάρτηση της Περιφερειακής Συμβούλου Δέσποινας Κουτσούμπα σχετικά με γεύμα της Ρένας Δούρου σε κατάστημα της Γλυφάδας που κόστισε στο Περιφερειακό Ταμείο Αττικής 900 ευρώ.
Συγκεκριμένα η Κουτσούμπα έγραψε: «Την Τρίτη στην Περιφέρεια Αττικής συζητάμε τον προϋπολογισμό. Μόνο της Περιφέρειας, και όχι του Περιφερειακού Ταμείου Αττικής, από το οποίο μπορούν να περνούν πληρωμές όπως αυτή: 900 (!!) ευρώ στο MEZZE GLYFADA (πρώην Καστελόριζο;) "για την κάλυψη κόστους γεύματος για τις ανάγκες του γραφείου της προέδρου του ΔΣ του ΠΤΑ Αττικής".
Πρόεδρος του ΔΣ είναι η κα Ρ. Δούρου. Απορία: πόσους τάισε για να φτάσει 900 ευρώ ο λογαριασμός; Την Τρίτη πάλι θα συζητάμε αν τα 100 ευρώ κατ' έτος είναι υπεραρκετά για τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα;». Και είχε ποστάρει και την εντολή πληρωμής όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Η απάντηση της Περιφέρειας
«Η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί γεύματος της Περιφερειάρχη Αττικής σε εστιατόριο στα Νότια Προάστια. Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα τέτοιου είδους διαστρεβλωτικές αναρτήσεις.
Άνθρακας ο θησαυρός, καθώς τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Πρόκειται για γεύμα εργασίας που παρέθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Ένωση Κρέατος, ενόψει συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2016 την προηγούμενη της διεξαγωγής της 2ης Επιμορφωτικής Ημερίδας με θέμα «Υγιεινή στα σφαγεία – Συντήρηση και μεταφορά σφαγείων» με σκοπό την επιμόρφωση των επαγγελματιών του κρέατος. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της αρμόδιας Διεύθυνσης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και με τη στήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανικών Σφαγείων – Κρέατος (ΠΣΒΣ-Κ), του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ) και της Περιφέρειας Αττικής, υπό την αιγίδα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου.
Στο γεύμα εργασίας η Περιφέρεια Αττικής εκπροσωπήθηκε από την Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής και τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Πειραιά. Πολιτικός εκπρόσωπος της Περιφέρειας δεν παρίστατο λόγω συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Παρευρέθηκαν συνολικά περίπου 50 σύνεδροι, στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέλη του ΔΣ της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ένωσης Κρέατος και εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας ανέρχεται σε 725,81€ πλέον ΦΠΑ 24% και η εντολή πληρωμής είναι αναρτημένη στο Πρόγραμμα Διαύγεια. Η πρωτοβουλία καλύφθηκε με πόρους από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, καθώς συνάδει απόλυτα με τους σκοπούς του.
Βασικός στόχος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ένωσης Κρέατος είναι η ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας που θα συμβάλλει στην ορθότερη εκτίμηση της κατάστασης της αγοράς του κρέατος, καθώς και στη διατήρηση και ανάπτυξη όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων του κλάδου.
Τόσο ο κλάδος του κρέατος όσο και των τροφίμων γενικότερα αλλά και η προστασία των καταναλωτών είναι ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.