- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την αντιπολίτευση
Ανακοίνωση μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ΕΣΡ
«Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει τάχιστα σε νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα καλύπτει το νομικό κενό μη αδειοδότησης και μη συγκρότησης του ΕΣΡ από τώρα μέχρι και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την αντιπολίτευση και η συνέχιση της άρνησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, το μόνο που θα καταδεικνύει είναι την επιδίωξη για τη συνέχιση της ασυδοσίας».
«Η πορεία των εξελίξεων γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είναι εξόχως αποκαλυπτική για τις επιλογές που έκαναν στο παρελθόν οι πολιτικές δυνάμεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει.
«Οι διαρκείς παρατάσεις λειτουργίας χωρίς άδεια και χωρίς την καταβολή σχετικού τιμήματος, η μη διεξαγωγή διαγωνισμού ήταν πολιτικές επιλογές. Επιλογές διαιώνισης ενός καθεστώτος υποκλοπής του αέρα της χώρας και σκανδαλώδους εύνοιας όσων επιχειρηματικών συμφερόντων κατάφεραν να εκπέμπουν πανελλαδικά.
Αποδείχτηκε ότι το δημόσιο μπορεί να εισπράξει χρήματα, ότι μπορεί να διοργανώσει διαγωνισμό και ότι μπορεί να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.
Αποδείχτηκε και έγινε παραδεκτό και από την ίδια την αντιπολίτευση ότι έπρεπε να έχει γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και να έχει εισπραχθεί το αντίτιμο της χρήσης δημόσιων συχνοτήτων εδώ και 27 χρόνια.
Συνεπώς οι πολιτικές ευθύνες όσων αδράνησαν, συναλλάχθηκαν πολιτικά και επέβαλλαν το καθεστώς της αεροπειρατείας στην Ελλάδα είναι απαράγραπτες.
Η αντιπολίτευση έχει χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό το ζήτημα των αρμοδιοτήτων ως πρόσχημα για να μην συμπράττει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως έχει συνταγματική υποχρέωση.
Ενώπιον αυτής της άρνησης και των επαναλαμβανόμενων αποφάσεων του ΣτΕ οι οποίες υπογραμμίζουν ότι η λειτουργία τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδεια είναι αντισυνταγματική, η κυβέρνηση μετέφερε, με το άρθρο 2Α του ν.4339/15 τις αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή του 1ου και μόνο διαγωνισμού στη γενική γραμματεία ενημέρωσης.
Υπό το φως των εξελίξεων σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ, οι αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού θα περάσουν με νέα νομοθετική πρωτοβουλία εξ ολοκλήρου στο ΕΣΡ.
Συνεπώς δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για την αντιπολίτευση.
Η συνέχιση της άρνησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, το μόνο που θα καταδεικνύει είναι την επιδίωξη για τη συνέχιση της ασυδοσίας.
Ο Βύρων Πολύδωρας προέρχεται από τη δεξιά παράταξη. Δεν είναι πολιτικός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτόν, ακριβώς, το λόγο η πρόταση για να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ δεν είναι μια πρόταση παραταξιακής λογικής. Είναι μια πρόταση στο πλαίσιο της αναζήτησης συναινέσεων.
Η ΝΔ έχει την ευκαιρία αλλά και τη συνταγματική υποχρέωση να προσέλθει στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής και να συμβάλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, αφού, επαναλαμβάνουμε η αντιπαράθεση για τις αρμοδιότητες δεν έχει πλέον καμία βάση.
Σε κάθε περίπτωση, είναι αναγκαία μία νομοθετική παρέμβαση η οποία θα καλύπτει το νομικό κενό μη αδειοδότησης και μη συγκρότησης του ΕΣΡ από τώρα μέχρι και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού,
Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει τάχιστα σε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς πληρώνω με IRIS, κάρτα και web banking
Στις 24 Μαρτίου η σχετική εισήγηση της Κεραμέως στο Υπουργικό Συμβούλιο
Θεραπεύουμε το σύμπτωμα, αλλά ενισχύουμε παθογένειες που χρόνια τώρα εμποδίζουν την ανάπτυξη υγιούς οικονομικής παιδείας στη χώρα.
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.