- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ καλύπτουν και προστατεύουν τζιχαντιστές στην Συρία
Τους χρειάζονται για να ρίξουν τον Άσαντ, πρόσθεσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ στο BBC
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλύπτουν οργάνωση τζιχαντιστών στην Συρία γιατί θα τους χρειαστούν για την ανατροπή του προέδρου της χώρας, Μπασάρ Αλ Άσαντ», δήλωσε στο BBC ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Ρώσος διπλωμάτης κατηγορεί την αμερικανική κυβέρνηση για αθέτηση της δέσμευσης της να διαχωρίσει τους αντάρτες από τους ισλαμιστές τρομοκράτες και να στηρίξει μόνο τους πρώτους. «Έχουμε αρκετούς λόγους να πιστεύουμε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες συνωμοτούσαν από την αρχή, να χρησιμοποιήσουν την οργάνωση πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα για να επισπεύσουν την αλλαγή του καθεστώτος», δήλωσε ο Λαβρόφ στο BBC World.
«Υποστήριζαν ότι ο διαχωρισμός των ανταρτών από την Αλ Νούσρα ήταν πρώτη τους προτεραιότητα. Παρά τις υποσχέσεις αυτές, δεν έκαναν τίποτα για αυτό», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. Πάντως, σημείωσε ότι εντός της ημέρας θα συνομιλήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, και θα θίξουν και αυτήν την εκκρεμότητα.
Ο αξιωματούχος της ρωσικής κυβέρνησης υπεραμύνθηκε των βομβαρδισμών των ρωσικών μαχητικών στο Χαλέπι. Χαρακτήρισε το πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Υπενθύμισε ότι μέρος της συμφωνίας ΗΠΑ-Ρωσίας για την Συρία ήταν να πληγεί το Μέτωπο Αλ Νούσρα.
«Συνομιλούμε με τον Κέρι πρακτικά σε καθημερινό επίπεδο», εξήγησε ο Λαβρόφ, «αυτό θα κάνουμε και σήμερα», είπε, διαμηνύοντας πως η συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για τη Συρία θα πρέπει να εφαρμοστεί και ότι η Μόσχα θα παραμείνει προσκολλημένη στον στόχο αυτόν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.