- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κόντρα μεγατόνων Τσακαλώτου με Βαρβιτσιώτη για το Υπερταμείο
Στη Βουλή για τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου
Σε υψηλούς τόνους και με αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίζεται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα «ξεκλειδώσουν» τη δόση ύψους 2,8 δισ. ευρώ.
Η κυβερνητική πλειοψηφία υπεραμύνεται του νομοσχεδίου κάνοντας λόγο για αναγκαία διαρθρωτικά μέτρα που θα βοηθήσουν στο κλείσιμο της αξιολόγησης και θα οδηγήσουν στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ η αντιπολίτευση την κατηγορεί για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα, νέα πιο οδυνηρά μέτρα.
Την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που έκανε λόγο για χυδαιότητες, προκάλεσε η αναφορά του εισηγητή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ότι στη διοίκηση του «Υπερταμείου», έχει διοριστεί σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ποιο είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης; Ότι σήμερα όλες αυτές οι εταιρείες περιέρχονται στο υπερταμείο το οποίο συστήνεται και τόσο διαφανώς ώστε επιλέγεται, από ότι φαίνεται από δημοσιογραφικές πληροφορίες, μη ξεχνιόμαστε, ΣΥΡΙΖΑ είμαστε να βολέψουμε και κανένα συγγενή. Σύζυγος βουλευτή σας είναι μία από τις τρεις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να είναι στο διοικητικό συμβούλιο του υπερταμείου, το οποίο θα αξιοποιήσει την περιουσία, χωρίς διαφάνεια. Από εδώ και πέρα σας λύνονται τα χέρια, πολιτικά δεν έχετε τύψεις, το δίνετε στη σύζυγο του βουλευτή σας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρβιτσιώτης με τον κ. Τσακαλώτο να απαντά «Είστε χυδαίος. Δεν ντρέπεστε;».
«Οι γυναίκες έχουν τη δική τους υπόσταση. Δεν είναι όπως μάθατε στη ΝΔ», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος. Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ριζούλης υποστήριξε, ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η εκταμίευση της δόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ θα βοηθήσει στην σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας για να βγει η χώρα από την κρίση.
«Προχωράμε στις διαπραγματεύσεις λαβωμένοι, με το μυαλό και τα μάτια μας στο τέλος της λιτότητας και με μεγάλη αισιοδοξία. Δεν πετυχαίνουμε μερικές φορές τους στόχους μας, αλλά είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον έλληνα πολίτη και να φέρουμε την δίκαιη ανάπτυξη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζούλης.
«Σήμερα καταρρέουν όλοι οι μύθοι που είχε καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης για τις αποκρατικοποιήσεις», αντέτεινε ο εισηγητής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας, ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο. «Χάσαμε πολύτιμο χρόνο και έχουν πολλαπλασιαστεί οι οφειλές του δημοσίου. Κάνατε τη χειρότερη συμφωνία», τόνισε μεταξύ άλλων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.