- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ: Κερδήθηκε το στοίχημα τριαντακονταετίας
«Τα σχολεία ανοίγουν σήμερα χωρίς ελλείψεις»
«Κερδήθηκε το στοίχημα τριακονταετίας! Τα σχολεία ανοίγουν σήμερα χωρίς ελλείψεις. Με τα βιβλία στην ώρα τους και τους δασκάλους στις τάξεις. Το αυτονόητο βεβαίως, που όμως το είχαμε λησμονήσει τα τελευταία χρόνια» αναφέρει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα σχολική χρονιά. «Μπορούμε εκπαιδευτικοί και μαθητές να είμαστε αισιόδοξοι στο ξεκίνημα αυτής της νέας σχολικής χρονιάς γιατί έγιναν πολλά» αναφέρει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του, επισημαίνοντας ειδικότερα:
«Τα νέα ολοήμερα σχολεία- Νηπιαγωγεία και Δημοτικά- ανοίγουν τις πόρτες τους με διευρυμένα προγράμματα σπουδών για όλους τους μαθητές και μαθήτριες.
Η ειδική αγωγή αναβαθμίζεται για πρώτη φορά οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ξεκίνησαν από τα ειδικά σχολεία. Ιδρύονται νέα τμήματα ένταξης.
Με τις αλλαγές στα Γυμνάσια δίνεται βάρος στην ουσιαστική μαθησιακή διαδικασία, μειώνεται ο χρόνος ανούσιων εξετάσεων ενώ παράλληλα υποστηρίζονται οι αδύνατοι μαθητές και μαθήτριες με τα νέα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας μέσα στα πλαίσια του δημόσιου σχολείου. Τα ΕΠΑΛ, μετά την επαναπρόσληψη εδώ και ένα χρόνο των απολυμένων εκπαιδευτικών, λειτουργούν φέτος με νέα δομή και νέες ειδικότητες, με στόχο να καλύψουν πραγματικές επαγγελματικές αλλά και εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και μαθητριών .
Στην Ιδιωτική Εκπαίδευση με την ψήφιση του πρόσφατου νόμου τερματίζεται η αυθαιρεσία και επαναφέρεται η έννοια του "σχολείου" στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια».
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά» επισημαίνει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «θα συνεχίσει τον διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευόμενους, προκειμένου να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα της αναγκαίας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης με στόχο τη διασφάλιση του καθολικού δικαιώματος στη μόρφωση σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο, δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα».
«Θα συνεχίσουμε» τονίζεται επιπλέον «να αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την αναβάθμιση του σχολείου, για το σπάσιμο της λιτότητας, την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.