- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκλογές ζητεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Τι είπε για την κυβέρνηση, τις τηλεοπτικές άδειες, τα Εξάρχεια
Το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες επαναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News». «Η οικονομία είναι σε διαρκή κατήφορο, οι πολίτες σε απόγνωση, το κράτος σε ανυποληψία. Η ίδια η ποιότητα της Δημοκρατίας μας απειλείται», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Διαμορφώνονται», προσθέτει, «συνθήκες που δεν αντιστοιχούν πλέον σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Πρέπει να φύγουν. Ζητάμε εκλογές γιατί δεν πιστεύω στη λογική του ώριμου φρούτου. Έχω εθνική ευθύνη να ανακόψω τον κατήφορο της χώρας. Όσο καθυστερούν οι εκλογές τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης».
Σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες αδειοδότησης των καναλιών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει τον έλεγχο της ενημέρωσης των πολιτών» και προσθέτει: «Προχώρησε σ’ έναν διαγωνισμό - καζίνο, έναν διαγωνισμό παρωδία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, και θεσμοθετώντας τη διαπλοκή. Σε μια δημοκρατική κανονική χώρα, αυτός ο διαγωνισμός δεν θα είχε διεξαχθεί ποτέ. Κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται ότι κάποιος που επενδύει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε μια τηλεοπτική επιχείρηση δεν θα τα πάρει ποτέ πίσω απ’ αυτήν. Άρα η πλειοδοσία οδηγεί σε διαπλοκή και αδιαφάνεια». «Είναι δέσμευσή μου ότι θα καταργηθεί αμέσως αυτό το σύμβολο αντιδημοκρατικής εκτροπής και καθεστωτικής αντίληψης. Οι αρμοδιότητες αυτές θα επιστρέψουν στο ΕΣΡ όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Και βέβαια στη δικιά μας λογική δεν μπορεί να υπάρχει κανείς περιορισμός στον αριθμό των καναλιών. Πόσα κανάλια θα λειτουργούν θα το κρίνει τελικά η ίδια η αγορά και όχι ο υπουργός – καναλάρχης», προσθέτει.
Στις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας, ο Κ. Μητσοτάκης εντάσσει τη μείωση της φορολογίας, επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια, καθώς και ότι «δεν πρόκειται ν’ απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει, επίσης, αποφασισμένος «να τελειώσει με το άβατο των Εξαρχείων, από τον πρώτο μήνα», επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ελευθερία, χωρίς ασφάλεια, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε «διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλούσε εκλογική πελατεία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση που υπογράφουν ως πρώην Γραφείο Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Σοφία Ζαχαράκη: «Η φοιτητική στέγη είναι πολιτική ισότητας»
Τι δείχνουν τα πραγματικά στοιχεία της Eurostat και του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
1.044 επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του «Attiki On»
Ο Νόαμ Κατζ ολοκληρώνει τη θητεία του στην Αθήνα - Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις διμερείς σχέσεις
«Πιλότος η Θεσσαλονίκη για τους περιφερειακούς κόμβους καινοτομίας», δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης
Το υπουργείο Παιδείας εγκρίνει χρηματοδότηση 2,29 εκατ. ευρώ - Ζαχαράκη: Ίσες ευκαιρίες στις σπουδές
Νέες προσλήψεις και «πράσινο φως» για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο
Με περισσότερους πυροσβέστες, drone και εναέρια μέσα η νέα επιχειρησιακή εικόνα της χώρας
Ο Γερμανός φιλόσοφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη νωθρότητα που γεννά η ευημερία, το AI slop και τον λόγο για τον οποίο κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα έπρεπε να έχει κρατική συνδρομή στην τεχνητή νοημοσύνη
Τι να προσέξετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.