- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Από τον Μάρτιο η υποβολή των δηλώσεων – Από Μάιο πληρώνουμε
«Θρίλερ» με τις δόσεις για τον φόρο εισοδήματος
Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε οι σχετικές τεχνικές διαδικασίες και θα έχει ξεπεραστεί ο σκόπελος των δανειστών.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το ΥΠΟΙΚ επιδίδεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ξεκινήσει εφέτος πιο νωρίς η υποβολή των δηλώσεων, έχει ωστόσο να αντιμετωπίσει και ένα επιπρόσθετο ζήτημα, αυτό των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει λογιστές και φοροτεχνικοί για το ασφαλιστικό.
Βάσει του υπάρχοντος σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, νωρίτερα αναμένεται να ξεκινήσει και η καταβολή του φόρου εισοδήματος, και συγκεκριμένα τον Μάιο, αντί τον Ιούλιο όπως ισχύει μέχρι σήμερα.
Μηνιαίες και όχι διμηνιαίες οι δόσεις
Σύμφωνα με τα σενάρια που ακούγονται, μάλιστα, οι δόσεις δεν θα είναι τρεις ανά δίμηνο όπως ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά θα είναι μηνιαίες και θα «τρέξουν» είτε σε 8 δόσεις μέχρι τον Δεκέμβριο είτε σε 5 δόσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, καθώς όπως αναφέρεται από το ΥΠΟΙΚ πρόθεση είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.
Μια τέτοια διαδικασία, ωστόσο, μάλλον θα δυσκολέψει τα πράγματα για μια μεγάλη μερίδα φορολογούμενων που εξοφλούν τον φόρο εισοδήματος του 2015 σε 12 δόσεις, με πιστωτική κάρτα ή βάσει ρύθμισης. Και αυτό γιατί από τη στιγμή που οι δόσεις θα γίνουν μηνιαίες, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα κληθούν να καταβάλουν και τον περυσινό φόρο και τον φετινό.
«Διπλή» δόση, τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο -εφόσον υπάρξουν εφέτος 8 μηνιαίες δόσεις- θα κληθούν να καταβάλουν και όσοι έχουν φόρο ακινήτων, οι οποίοι θα πληρώνουν τους μήνες αυτούς και τις αντίστοιχες δόσεις του φόρου ακινήτων.
Υπενθυμίζεται ότι εφέτος οι φορολογούμενοι με εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με «φουσκωμένη» έκτακτη εισφορά, καθώς ισχύουν αυξημένοι συντελεστές. Έτσι, μισθωτοί και συνταξιούχοι με τις παραπάνω αποδοχές θα πληρώσουν τώρα τη διαφορά κρατήσεων του α' 6μήνου 2015, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν «φουσκωμένη» εισφορά για όλο το 2015.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.