Πολιτικη & Οικονομια

ΝΔ: Η κυβέρνηση ειρωνεύεται την κοινωνία

Κόντρα κυβέρνησης και σύσσωμης της αντιπολίτευσης για το νόημα της απεργίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319207-628216.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αντιπαράθεση για το μήνυμα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας είχαν τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια, να κατηγορεί την κυβέρνηση για σχιζοειδή σύνδρομα και ότι ειρωνεύεται την κοινωνία με τον να την καλεί να διαδηλώσει.

«Αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε τεχνητό κλίμα αναστάτωσης, να ξέρετε ότι η κυβέρνηση είναι συμπαγής, στέρεη και είναι εδώ», ήταν το μήνυμα της κυβέρνησης προς την αντιπολίτευση κατά την σύντομη συζήτηση που έγινε στη Βουλή.

«Ακούγοντας την κυβέρνηση μού δημιουργήθηκε ότι είναι μία ομαλή μέρα, σε μία ομαλή διαδικασία, σε μία ομαλή χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και συμπλήρωσε: «Δεν είναι μία συνήθης ημέρα. Χιλιάδες συμπολίτες διαδήλωσαν εναντίον των απόψεων της κυβέρνησης. Έχουν απόλυτα δίκιο και είναι απόλυτα κατανοητό. Αν εφαρμοστούν οι κυβερνητικές ιδέες, χιλιάδες συμπολίτες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης, αποτελούν οι κυβερνητικές ιδέες απειλή για την διαβίωσή τους. Η κυβερνητική πλειοψηφία ειρωνεύεται την κοινωνία», επειδή «ενώ η κυβέρνηση διαχέει πλέγμα ιδεών και διαπραγματεύεται σε πολυτελές ξενοδοχείο με την τρόικα, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κοινωνία να μετέχει στις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης. Να έχουμε στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην κοινωνία».

«Ό,τι δεν καταλαβαίνουμε δεν μπορεί να το λέμε σχιζοειδές. Οι κινητοποιήσεις δεν είναι ανωμαλία. Σήμερα δεν είναι μία ανώμαλη μέρα. Οι κινητοποιήσεις είναι όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση», απάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση επιζητεί τον «ειλικρινή κοινωνικό διάλογο».

«Ομαλότητα δεν είναι να φιμώνει μία κυβέρνηση τη φωνή του κόσμου. Αυτό δεν είναι επιτυχία μίας κυβέρνησης. Επιτυχία μίας κυβέρνησης είναι να είναι δίπλα με το λαό. Το μεγαλύτερο θέατρο του παραλόγου είναι οι εργατοπατέρες του "ναι" να πρωταγωνιστούν στις κινητοποιήσεις», υπογράμμισε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

«Κοίτα ποιος μιλάει! Ακούσαμε μία σχιζοφρενική τοποθέτηση του εκπροσώπου της νεοφιλελεύθερης νεοδεξιάς αντιπολίτευσης που υποτίθεται ότι διαφωνεί με την αριστερή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Τα χημικά είτε δεξιά είτε αριστερά δεν παύουν να είναι χημικά», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς κάνοντας λόγο για «λεονταρισμούς και υποτιθέμενες κοκορομαχίες από τη Ν.Δ.».

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε ότι «βιώνουμε την κοινωνική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί και στην πολιτική του κατάρρευση. Τίποτα δεν εκδικείται περισσότερο από μία ελπίδα που διαψεύσθηκε γιατί έγινε πασιφανές ότι έλεγαν ψέματα».

«Ρεαλιστικές λύσεις στα πλαίσια αυτού του συστήματος δεν υπάρχουν. Και για να κερδηθεί κάτι χρειάζεται αγώνας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, σημειώνοντας ότι «φιλολαϊκές λύσεις μέσα στην Ε.Ε. δεν μπορούν να υπάρξουν και αυτό έγινε σαφές σήμερα. Ειδικά για τους αγρότες, η Κοινή Αγροτική Πολιτική εκεί αποβλέπει, στο ξεκλήρισμα των αγροτών», καθώς «σήμερα το 20% των αγροτών παίρνει το 80% των επιδοτήσεων».

«Είναι φανερό σε όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο από την έννοια της δικαιοσύνης. Αυτά που ακούμε για φορολόγηση πάνω από 60% στα υψηλά εισοδήματα, θα φέρει την καταστροφή. Ελπίζουμε η κοινωνία θα πάρει το μάθημά της και να διώξει την κυβέρνηση. Είναι πια καιρός», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Καρράς, ζήτησε να γίνει πραγματικό επί του ασφαλιστικού τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία. «Αφαιρούνται όχι μόνο δικαιώματα, αλλά και η ικμάδα των εργαζομένων», είπε ο κ. Καρράς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ