- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κατρούγκαλος απάντησε με Γιαννίτση στη ΝΔ
«Για πρώτη φορά το ασφαλιστικό σύστημα στηρίζεται σε ενιαίους κανόνες»
«Για πρώτη φορά, από την εποχή που ο Ελευθέριος Βενιζέλος συνέλαβε την ιδέα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα στηριγμένο σε ενιαίους κανόνες», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
Παράλληλα, τόνισε: «Θέλουμε ενιαίους κανόνες ισότητας και ισονομίας για όλους τους Έλληνες - από τον αυταπασχολούμενο και τον επιστήμονα που κόβει το πρώτο φύλλο στο μπλοκ του, έως τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, τόσο ως προς τις εισφορές που καταβάλλουν όσο και ως προς τις παροχές».
Απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση, έκανε λόγο για «αντεστραμμένη πραγματικότητα» και πρόσθεσε.
«Η κριτική που κάνετε δεν είναι επί των κυβερνητικών προτάσεων αλλά επί κατασκευασμένων ειδώλων. Τα επιχειρήματά σας είναι αντίθετα με την κοινή λογική και τη μέση αντίληψη του Έλληνα: Υποστηρίζετε ότι με τον προηγούμενο ασφαλιστικό νόμο, το σύστημα είχε λύση έως το 2060, και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και χάλασε τη συνταγή» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.
Συνεχίζοντας, ο υπουργός Εργασίας επικαλέστηκε το βιβλίο του κ. Γαννίτση, σύμφωνα με το οποίο, η πολιτική που ακολουθήθηκε στο Ασφαλιστικό από το 2010 και μετά, επιβάρυνε κατά 33% τα ελλείμματα του συστήματος.
«Έτσι το λύσατε. Κάνοντας μία μεγάλη τρύπα, με την κατασπατάληση των αποθεματικών και το PSI» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.
Αναφερόμενος στην μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι λαμβάνεται μέριμνα, ώστε το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων που βρίσκονται έξω από την αγορά εργασίας, να μπορέσουν να πάρουν σύνταξη, και ότι ο θεσμός της εθνικής σύνταξης διαφέρει από την βασική σύνταξη που προέβλεπε ο προηγούμενος ασφαλιστικός νόμος, γιατί θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και θα δίνεται σε όλους όσους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια εργασιακού βίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Πολιτική αντιπαράθεση και σκάνδαλα στο εσωτερικό, την ώρα που η χώρα ενισχύει τη γεωπολιτική και οικονομική της θέση στο εξωτερικό
Ποια ποσά κερδίζουν οι τυχεροί;
«Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού - Προτεραιότητα η νέα γενιά» - Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.