- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα δημοσκόπηση: Σχεδόν το 85% δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση
Τι αποκαλύπτει η έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Στη νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ που διενεργήθηκε το διάστημα 14 - 15 Δεκεμβρίου, σχεδόν το 90% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το νέο έτος θα φέρει χειρότερα μέτρα από όσα έχουν ήδη εφαρμοσθεί και το 84,5% ότι είναι απογοητευμένοι με τις έως τώρα κυβερνητικές επιδόσεις. Οικουμενική κυβέρνηση / ευρύτερης συνεργασίας "προτείνει" το 51% στον Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. "Μετακίνηση προς το κέντρο" συμβουλεύει το 41% τη ΝΔ. Θετική η πλειοψηφία στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.
Εκτίμηση αισιοδοξίας
Το 66,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του (σίγουρα ή μάλλον) θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό μόλις ελαφρά μειωμένο από το 70,5% της αντίστοιχης έρευνας του Νοεμβρίου.
Άλλωστε αυτό το αποτέλεσμα είναι συμβατό με το γεγονός ότι κατά 77,5% οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα πράγματα (στη / για τη χώρα και τους πολίτες) κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Μάλιστα αυτή την απάντηση έδωσαν περισσότεροι από τους μισούς (57%) οι ερωτηθέντες - ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσοστά είναι σχεδόν αμετάβλητα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα της έρευνας του Νοεμβρίου.
Στο ίδιο πλαίσιο το 84,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο με τις έως τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης και μάλιστα μη ικανοποιημένο δηλώνει το 67% των ερωτηθέντων που στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δήλωσαν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
το 85,5% «βλέπει» δυσκολότερα μέτρα μέσα στο νέο έτος από όσα έχουν ήδη εφαρμοσθεί, ειδικά δε από τους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εκτίμηση έκανε το 75,5%.
Στο ερώτημα κατά πόσο κινδυνεύει η κυβέρνηση να απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία λόγω των μέτρων που καλείται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, οι απαντήσεις είναι σχεδόν μοιρασμένες, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό 39% δηλώνει ότι εκτιμά πως πράγματι κινδυνεύει η κυβέρνηση να χάσει βουλευτές (και ένα 12,5% ότι δεν γνωρίζει / δεν απαντά) με το προβάδισμα (48,5%) τελικά να δίνεται στο ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την κυβέρνηση. Ενισχυμένο - ως αναμένετο - το αντίστοιχο ποσοστό στους ερωτηθέντες – ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει στο 56%.
Σε περίπτωση πάντως που επαληθεύετο το σενάριο απώλειας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας το 51,5% του συνόλου θεωρεί ότι η καλύτερη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα θα ήταν να προχωρήσει στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης / ευρύτερης συνεργασίας. Ακόμη πιο κοντά σε αυτή την επιλογή οι ερωτηθέντες – ψηφοφόροι της ΝΔ (67,5%) από εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ (41%). Περαιτέρω το 21% του όλου προκρίνει την αναζήτηση στήριξης από άλλες πολιτικές δυνάμεις στην παρούσα Βουλή ενώ το 18,5% προτιμά την προσφυγή Τσίπρα σε πρόωρες εκλογές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Όταν υπερασπίζεσαι το ψέμα σου ως «ασήμαντο»
Πότε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Πότε θα δοθεί η πρώτη ενισχυμένη πληρωμή
«Όταν είσαι πολύ εκνευρισμένος το κινητό πρέπει να φεύγει από το χέρι σου»
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Ποιες μεγάλες αλυσίδες δεν θα λειτουργήσουν
«Έχει ζητήθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό η συνάντηση με την Κοβέσι»
Τι ισχύει με την προσαύξηση στους μισθωτούς
«Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των υπέρογκων επιτοκίων σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες»
Τελικά πόσα Κράτη Δικαίου έχουμε σε αυτή τη χώρα;
«Θα συνεχίσω να στηρίζω ενεργά τις διεργασίες για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης»
«Όποιος θέλει μπορεί να τα ζητήσει από την πρυτανεία του ΕΑΠ στην Πάτρα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.