- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΑΣΟΚ: Τζόκερ με τους αριθμούς της οικονομίας «Τσακαλώτου»
Ο συνδυασμός (8,4,3,24,15) περιγράφει τη δύσκολη πραγματικότητα και το τζόκερ ας το βρει ο Υπουργός
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, προτείνει ένα συνδυασμό αριθμών για το αποψινό τζόκερ, το οποίο βασίζεται στα οικονομικά στοιχεία της κυβέρνησης και περιγράφει τη δύσκολη ελληνική πραγματικότητα. «Ο κ. Τσακαλώτος το Σάββατο έδωσε 3+1 αριθμούς για το τζόκερ. Προτείνω ένα συνδυασμό εξίσου καλό και σίγουρα πιο πλήρη με 5 αριθμούς (8,4,3,24,15) και αφήνω τον τζόκερ στον Υπουργό. Το 8 είναι η απόσταση που χωρίζει το +6 με το -2. Πέρυσι όλοι (ΓΛΚ, ΕΕ, ΔΝΤ, κοκ) «έβλεπαν» ανάπτυξη 6% για τη διετία 2015-2016. Ο προϋπολογισμός φέτος «βλέπει» ύφεση 2%.
Το 4 είναι η ανεργία που «γεννάει» η συρρίκνωση του ΑΕΠ. Η σχέση ΑΕΠ/ανεργία είναι 2:1 μεσοσταθμικά και οι απώλειες στο ΑΕΠ της 2ετίας αντιστοιχούν σε 4% μεγαλύτερη ανεργία. Το 3 είναι το πλήγμα στο ασφαλιστικό στη διετία 2015-2016. Κάθε μονάδα ανεργίας αφαιρεί από τα ταμεία 400 εκ €/έτος και στη διετία τα ταμεία χάνουν 3 δις και η κυβέρνηση… τη μπάλα. Οι άλλοι δύο αριθμοί είναι το 24 & το 15. 24 δις € ήταν το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2009 και 15% ήταν το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της χώρας το 2008.
Είναι το τρομακτικό δίδυμο έλλειμμα που παρέδωσε η ΝΔ του κ. Καραμανλή στο ΠΑΣΟΚ το 2009. Αποχωρώντας από την Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο 2015 παρέδωσε πλεόνασμα τόσο δημοσιονομικό όσο & ανταγωνιστικότητας. Κάπως έτσι υπάρχει χώρα και είναι σήμερα υπουργός ο κ. Τσακαλώτος. Το ζεύγος 24-15 κάνει καλό και στην καταπολέμηση της αμνησίας για τη συγκεκριμένη περίοδο από την οποία πάσχει πρόδηλα ο κ. Τσίπρας. Το τζόκερ είναι ένας αριθμός από το 15 μέχρι το 24. Οι προβλέψεις για το δημόσιο ταμείο από την πώληση των συμμετοχών του στις 4 συστημικές τράπεζες κυμαίνονταν από 15 (πρόβλεψη ΔΝΤ) μέχρι 24 δις (πρόβλεψη κυβέρνησης) πριν αναλάβουν οι «αξιοπρεπείς». Ο Ευκλείδης ξέρει σίγουρα πόσα δις € έχασε το Δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και νομίζω ότι πρέπει να μας το πει, δεν μπορεί να το κρατάει για τον εαυτό του», κατέληξε ο κ. Κουκουλόπουλος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.