- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ζητάει από άλλους, αυτό που δεν θα έκανε ο ίδιος
Απαιτεί ο Τσίπρας τη συναίνεση και τη συνεργασία της αντιπολίτευσης για να ψηφιστούν τα μέτρα του ασφαλιστικού. Και καταγγέλλει, με απόλυτη φυσικότητα, αυτούς που τους έκανε τη ζωή μαρτύριο όταν ο ίδιος ήταν αντιπολίτευση και είχε παρόμοιες επιλογές. Τότε δεν τους χαρίστηκε: ούτε μία λιγότερη διαδήλωση ούτε ένας λιγότερος προπηλακισμός ούτε οι λεκτικές υπερβολές και φυσικά οι υποκινούμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ απεργίες.
Και αυτό πάλι τι είναι; Συγκεντρώνεις τους αρχηγούς για να ζητήσεις συνεννόηση (αυτό που εσύ δεν θα έκανες), ως πολιτικό τακτικισμό και μεθοδευμένο ελιγμό, έχοντας ως ακροατήριο ποιους; Τον κόσμο της αριστεράς ή όσους την ψήφισαν, που παρακολουθεί τη ΝΔ να αρνείται και θα πρέπει να αγανακτήσει γιατί: ορίστε, οι κακοί δεξιοί δεν ακολουθούν τα δεξιά μέτρα του μνημονίου.
Αν ο Τσίπρας δεν είναι σχιζοφρενής και είναι νορμάλ τύπος, τότε γνωρίζει τέλεια να κινείται σε αυτό το σχιζοφρενικό παιχνίδι της πολιτικής στη χώρα μας, όπου
οι δεξιοί πολιτεύονται προσπαθώντας διαρκώς να αποδείξουν ότι είναι αριστεροί και τρέμουν το πολιτικό κόστος.
Το σίγουρο είναι πως διαθέτει θρασύτητα σε υπερβολικό βαθμό για να αναζητά εύκολα κορόιδα, ώστε να εκρήγνυται (και σωστά) ο Θεοδωράκης που του ζητούν να στηρίξει μία κυβέρνηση στην οποία του αρνήθηκαν ή δεν του πρότειναν τη συμμετοχή (σε ένα ενδιαφέρον με υποσχόμενα οφέλη πάντρεμα σοσιαλδημοκρατίας και αριστεράς), άνευ αντικρίσματος και αξιοπιστίας.
Η ΝΔ, αποχαυνωμένη στα δικά της τέλματα, δικαιούται να λύσει πρώτα το πρόβλημα του λογισμικού των κομπιούτερ, των εφορευτικών επιτροπών και αν έφταιγε ο Παπαμιμίκος, για να καταφέρει επιτέλους να κάνει εσωκομματικές εκλογές και μετά να ασχοληθεί με την πολιτική της χώρας.
Ο Λεβέντης δικαιολογείται να είναι αδαής, γραφικός και να ξεμπροστιάζει τους άλλους, αν και αυτά τα χαρακτηριστικά δεν νομίζω να αποτελέσουν τροχοπέδη σε ενδεχόμενη χρησιμοποίησή του ως δεκανίκι της Συριζοανέλ κυβέρνησης.
Ο πιο απενοχοποιημένος από όλους είναι ο Στουρνάρας, που ίσως και λόγω του θεσμικού του ρόλου είναι πιο πρακτικός και διακηρύσσει: «Βρείτε τα, να περάσουν τα μέτρα, να φύγει μπροστά η οικονομία».
Και η προοπτική της οικονομίας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, καθώς στροβιλίζονται γύρω της ο φόβος του πολιτικού κόστους, τα μικροκομματικά συμφέροντα και οι συμπλεγματικές συμπεριφορές.
Θα πορευτούμε, δεν γίνεται αλλιώς. Η γκρίνια δεν έχει ουσία, αφού αυτά τα πολιτικά κόμματα έχουμε για να μας αντιπροσωπεύουν και αυτούς τους πολιτικούς αρχηγούς διαθέτουμε για να ορίζουν τις τύχες μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.