Μοσκοβισί: Ορισμένες κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν τώρα
Βέβαιος ότι θα επιτευχθεί σύντομα η συμφωνία για το β’ πακέτο μέτρων
Ορισμένες κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα χρειάζεται να γίνουν τώρα, δήλωσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, τη στιγμή που ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί προσπαθούν να οριστικοποιήσουν τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων, η οποία θα δρομολογήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος και αισιόδοξος πως αν συνεχιστεί η υφιστάμενη καλή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, σύντομα θα επέλθει συμφωνία στη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων.
Ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε ότι η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι πολύ καλή και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει την πρώτη δέσμη μεταρρυθμίσεων, αποδεσμεύοντας 2 δισ. ευρώ. «Η γνώμη της Επιτροπής είναι ότι το επίπεδο δουλειάς και συνεργασίας είναι αρκετά ικανοποιητικό», ανέφερε ο ίδιος, λέγοντας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, έχει γίνει πολλή δουλειά από την πλευρά της Ελλάδας, όμως υπάρχει ακόμα δρόμος και κάποιες αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν τώρα. «Είμαστε βέβαιοι ότι με το ίδιο θετικό πνεύμα συνεργασίας και την προσπάθεια όλων των πλευρών θα φτάσουμε σε επιτυχία», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.
Όσον φορά στη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία και απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει. «Πρέπει να δείξουμε λίγη υπομονή», προσέθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα συμφωνήσουμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρουσίαση του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής με στόχους, ορόσημα και μεταρρυθμίσεις για το 2026
Οι αμβλώσεις και η κατάχρηση του θεσμού του δημοψηφίσματος
Πόσο «αντισυστημικό πείραμα» αντέχουμε ακόμα;
«Δεν είναι μόνο φαύλοι είναι και αμετανόητοι» σημειώνει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά και τη Μαρία Καρυστιανού
Ο αντισυστημισμός, η αντιπολίτευση και το διάστημα μέχρι τις εκλογές
Ιστορική μείωση ανεργίας, 500.000 νέες θέσεις εργασίας και έμφαση σε γυναίκες, νέους και μισθούς
Ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική τονίζει τον διαχρονικό χαρακτήρα του προβλήματος και την επιλογή μεταφοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Όσα ανέφερε ο παρουσιαστής στη χθεσινή εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα και η απάντηση της βουλεύτριας
Συνεχίζεται ο διάλογος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη – Ραντεβού σήμερα στις 11:00 στο ΥΠΑΑΤ
«Εθνική προτεραιότητα η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και η αποτρεπτική μας ικανότητα» είπε ο πρωθυπουργός
Ποιος είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας της παράταξης Μπακογιάννη
Η απάντηση μετά τις αντιδράσεις για την τοποθέτησή της
Τι πρέπει να προσέξετε στη δήλωση ακινήτων
Mε αφορμή τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ
«Αυτή ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση Eurogroup για εμένα»
Ως εναλλακτικό πρότυπο, επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό μοντέλο λιμενικής οργάνωσης
Συζήτησή με τον Ηλία Κανέλλη στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου δημόσιων εκδηλώσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.