Πολιτικη & Οικονομια

Θέλεις να με φορέσεις;

Διαδήλωση ενάντια στη γούνα

4669-35224.jpg
Τάκης Σκριβάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18120-45975.jpg

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι το Δυτικό Χόλιγουντ απαγόρευσε την πώληση γούνας εντός των συνόρων της πόλης – τι καλά που θα ήταν η συγκεκριμένη πρωτοπορία να ανήκε σε κάποιον άλλο δήμο, της Αθήνας, ας πούμε…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη γούνα, όχι βέβαια με αφορμή το Χόλιγουντ, έχουν προγραμματίσει για τις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, 26/11, στην πλατεία Συντάγματος, οι οργανώσεις Δράση Ενάντια στη Γούνα και η Αντισισπιστική Δράση.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις υπογραμμίζουν προς τους καταναλωτές ότι «κάθε γούνινο παλτό, επένδυση, ή κομμάτι φινιρίσματος αντιπροσωπεύει το βασανισμό κάποιων ζώων» και σημειώνουν ότι το εμπόριο της γούνας τρέφεται από έναν πρόστυχο καταναλωτισμό, που εμπνέει την ασέβεια προς τη φύση και τα ζώα και συνηγορεί υπέρ μίας σπάταλης, απάνθρωπης κι ανήθικης κοινωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το εμπόριο της γούνας μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες pofyzo.blogspot.com και www.antispe.squat.gr και στην αγγλική γλώσσα στο www.peta.org.

Όσον αφορά το Δυτικό Χόλιγουντ, πρόκειται για μία πόλη με παράδοση στη φιλοζωία. Πέρυσι απαγόρευσε την πώληση σκύλων και γατιών που προέρχονται από μαζική αναπαραγωγή, ενώ υποχρέωσε τα καταστήματα πώλησης κατοικίδιων να πωλούν μόνο ζώα που έχουν βρεθεί εγκαταλειμμένα σε σωματεία – ιδρύματα. Παράλληλα, ήδη από το 2002 έχει προχωρήσει στη διαφοροποίηση κάποιων νομικών όρων – χαρακτηρισμών. Έτσι, το «κατοικίδιο ζώο» έγινε «σύντροφος» και ο «ιδιοκτήτης κατοικίδιου» μετατράπηκε σε «κηδεμόνας κατοικίδιου».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ακρίβεια θέλει σοβαρούς καταναλωτές κι όχι πρόθυμους πελάτες
Η ακρίβεια θέλει σοβαρούς καταναλωτές κι όχι πρόθυμους πελάτες

Η άγνοια των τιμών δείχνει αδιαφορία και ειδικά στις περιπτώσεις που οι καταναλωτές έχουν την εντύπωση ότι τα προϊόντα είναι πιο ακριβά από ό,τι στην πραγματικότητα οι αυξήσεις είναι «περίπατος»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.