Πολιτικη & Οικονομια

SOS από το ΚΕΘΕΑ

Η λιτότητα κόβει και τα προγράμματα απεξάρτησης

4669-35224.jpg
Τάκης Σκριβάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16264-43455.jpg

Μεταξουργείο, οδός Κεραμεικού, στα σκαλάκια ενός εγκαταλειμμένου διώροφου δύο χρήστες ετοιμάζονται να φάνε ένα καρπούζι όταν εμφανίζονται δύο αστυνομικοί, ένας νέος και ένας παλιός. Ο παλιός: «Μαζεύτε τα και φύγετε από δω, τώρα!». Ο ένας απ’ τους τύπους: «Άσε μας κυρ αστυνόμε, τόσα μπουρδέλα έχει εδώ, εμείς σε πειράξαμε;». Πάλι ο παλιός αλλά πιο αγριεμένος: «Ρε φύγετε από δω πέρα που σας λέω!». Τύπος: «Δεν πάω πουθενά». Τελικά έφυγαν οι αστυνομικοί, μπροστά ο παλιός και πίσω ο νέος…

Ήταν μια νίκη, μικρή, αλλά νίκη. Όχι όμως ουσιαστική. Και όχι σαν αυτή που πετυχαίνουν κάθε μέρα οι περισσότεροι από τους 3.000 χρήστες που παρακολουθούν ετησίως κάποιο από τα 90 στεγνά προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ σε όλη την Ελλάδα. Που τώρα εκπέμπει «κραυγή αγωνίας». Η ανακοίνωση έφτασε με mail: «Μετά την πρόσφατη, αιφνίδια και δραστική περικοπή της φετινής επιχορήγησης του ΚΕΘΕΑ από το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Υγείας ζητάει τώρα εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στον οργανισμό…. Με κοντόφθαλμη, λογιστική οπτική, χωρίς αξιολόγηση του έργου και του τρόπου λειτουργίας των φορέων, χωρίς εκτίμηση των πραγματικών αναγκών της ελληνικής κοινωνίας στον τομέα των ναρκωτικών, οδηγείται σε κατάρρευση το δημόσιο και δωρεάν σύστημα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης της χώρας».

Την προσεχή Δευτέρα 26/9 οι εργαζόμενοι, οι ενταγμένοι στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και οι οικογένειές τους θα συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί στο υπουργείο Υγείας για να διαμαρτυρηθούν. Καλούν και τους φίλους τους να σταθούν δίπλα τους. Κι όπως λέει η ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ, με αυτόν τον τρόπο, με αυτή την κινητοποίηση «θα ξεκινήσει άλλη μια μέρα στη θεραπεία, με την ελπίδα να μην είναι η τελευταία».

Διάβασε για το ΚΕΘΕΑ εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.