- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Σχολείων: Ο Φίλης θέλει «Σοβιετικοποίηση» της Παιδείας
Επίθεση με ανακοίνωση για τον υπουργό Παιδείας
Για «Σοβιετικοποίηση» της Παιδείας κατηγορούν το Νίκο Φίλη οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, με αφορμή την απόφαση του υπουργού για θεσμοθέτησης μονιμότητας των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, επόμενο βήμα του υπουργού είναι η «αξιολόγηση» των ιδιωτικών σχολικών μονάδων με μέτρα και σταθμά που θα ορίζει ο ίδιος, κατά το δοκούν
Παράλληλα, στην ανακοίνωση τους, καταγγέλλουν εκ νέου ότι τα δελτία Τύπου που εκδίδει το υπουργείο Παιδείας υπαγορεύονται από την ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος).
Η ανακοίνωση αναλυτικά:
«Θίχτηκε, ο υπουργός Παιδείας, επειδή καθημερινά αποκαλύπτουμε ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις που μεθοδεύει για την ιδιωτική εκπαίδευση δεν έχουν κίνητρο τα μεγαλόστομα και υψιπετή, «αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας», «αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών», «το κύρος των σχολείων», και άλλα παρόμοια τα οποία επικαλείται. Ο κύριος υπουργός θεωρεί ότι απευθύνεται σε ανιστόρητους και απαίδευτους πολίτες, σαν και αυτούς που, δυστυχώς, θέλει να παράγει κατά συρροήν το σοβιετικού τύπου εκπαιδευτικό σύστημα που ευαγγελίζεται. Κούνησε μάλιστα το δάχτυλο μέσα στο κοινοβούλιο και μας προειδοποίησε να μην ιδεολογικοποιούμε τον αγώνα και να μη μιλούμε για «ιδεοληψίες».
»Φυσικά, δεν τόλμησε καν να αναφερθεί στην αποκάλυψη ότι τα Δελτία Τύπου (και άρθρα νομοσχεδίων, άραγε;) που εκδίδει το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου του συντάσσονται και αποστέλλονται κατευθείαν στο υπουργικό γραφείο από την ΟΙΕΛΕ. Σκάνδαλο που σε οποιαδήποτε άλλη «πολιτισμένη» χώρα, θα είχε επιφέρει παραιτήσεις σε ανώτατο επίπεδο. Με τρία κλικ μπορείτε να το διαπιστώνετε και μόνοι σας.
Κανείς όμως δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΟΙΕΛΕ όταν μιλούν για τους πραγματικούς τους σκοπούς, αυτούς που ο ίδιος ως Υπουργός δεν μπορεί να εκφράσει ανοικτά. Περί ιδεοληψιών, λοιπόν, ανέλαβε να μας απαντήσει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος στη χθεσινή (3.8.2016) συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, υπενθύμισε τα εξής:
»[...] Θέλω να σας πω, γιατί έτσι ανακαλείτε και μνήμες, όταν όντως ζούσε ο αείμνηστος Μώραλης, τότε που στα συνέδρια της ΟΙΕΛΕ γράφαμε τις αποφάσεις για την κοινωνικοποίηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης με τη δημοσιοποίηση των εκπαιδευτικών, με εθνικοποίηση των σχολείων χωρίς αποζημίωση, όλο αυτό το πολύπλοκο σχήμα και συμφωνούσαμε όλοι μαζί, δε νομίζω, ότι είχαμε καμιά ιδεοληψία. [...]».
»Συμφωνούμε, καμία ιδεοληψία εν έτει 1975, όταν μεσουρανούσε η Σοβιετική Ένωση και κάποιοι θεωρούσαν εφικτή την μετατροπή της Ελλάδας σε Κούβα της Μεσογείου.
»Σήμερα, όμως;
»Σήμερα επιδιώκεται να γίνει το πρώτο βήμα για τη νεκρανάσταση του σοβιετισμού στην Ελλάδα με την ισοβιότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Το επόμενο βήμα, όπως προανήγγειλε ο κ. Φίλης στην ίδια Επιτροπή θα είναι η «αξιολόγηση» των ιδιωτικών σχολικών μονάδων με μέτρα και σταθμά που θα ορίζει ο ίδιος, κατά το δοκούν ... Κατά τ’ άλλα εξήγγειλε, μελλοντικά, όταν οι συνθήκες ωριμάσουν, την αυτονομία των σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών! Με όρους και κανόνες που θα εκπορεύονται φυσικά από την Καθοδήγηση ενός απολύτως συγκεντρωτικού, σοβιετικού τύπου, εκπαιδευτικό σύστημα. Εν έτει 2016, τον 21ο αιώνα!
»Ανεξάρτητα από τη σειρά των βημάτων, μετά από τοποθετήσεις όπως του κ. Μηταφίδη, υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιοι ιδεολογικοποιούν τον αγώνα και ποια είναι η «τελική λύση» που έχουν στο μυαλό τους;»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρατείνεται για το 2026 η απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα περιοχών που επλήγησαν από καταστροφές
«Ώρα να σταθούμε δίπλα στην ενεργοβόρο βιομηχανία»
Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων και εκκαθαριστικά με μειώσεις φόρων - Ποιοι κερδίζουν από ΕΝΦΙΑ και τεκμήρια
Τι ισχύει για τις δωρεάν μετακινήσεις
«Οι πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι η ανάγκη για πολιτική αλλαγή είναι κοινωνική προτεραιότητα, που μπορεί να γίνει πράξη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούχοι α21 δεν θα πληρωθούν την πρώτη δόση
Ποιοι το δικαιούνται, πού γίνεται η αίτηση
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιρανών στην Ελλάδα περιγράφει τη ζωή υπό το θεοκρατικό καθεστώς
Η κατάθεση στην εν εξελίξει δίκη του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ
Τι πρέπει να προσέξουν
«Δεν είναι πρόθεση μας να εμπλακούμε στον πόλεμο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών
Ποιοι άνεργοι το παίρνουν ολόκληρο
«Συμμετέχουμε στις "Ασπίδες" στην Ερυθρά Θάλασσα»
Πλεύρης: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μπούργκας για ανήλικα στην Ελλάδα
Μέχρι πότε πρέπει να έχει πληρωθεί στον εργαζόμενο
Οι σύντροφοι κοροϊδεύουν τις θεούσες, αλλά στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν σε πολλά.
Τρόποι πληρωμής, ποιοι δικαιούχοι κόβονται
«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Πότε εμφανίζονται τα χρήματα, όλες οι ημερομηνίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.