Κόντρα Μαξίμου-ΝΔ για τον εκλογικό νόμο με φόντο τη συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Κατανοούμε την πίεση, το αδιέξοδο και τους φόβους ‘κύκλων’ της ΝΔ
Πίεση, αδιέξοδο, απώλεια ψυχραιμίας και φόβο αποδίδουν κυβερνητικές πηγές στους «κύκλους» της ΝΔ για το ύφος με το οποίο αντέδρασαν στην είδηση για την επικείμενη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.
Σχολιάζοντας τις αναφορές της ΝΔ ότι «ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δύο φορές», οι ίδιες κυβερνητικές πηγές είπαν ότι «ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι» και υπογραμμίζουν: «Επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;».
Ειδικότερα, αναφορικά με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ("και για κάποιους που χάνουν την ψυχραιμία τους"), οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν:
Πρώτον, ότι «ο πρωθυπουργός θα κάνει αυτήν την εβδομάδα επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση».
Δεύτερον, ότι «οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, όπως συμφωνήθηκε στις σχετικές επαφές -ασχέτως αν κάποιοι, φορτωμένοι με άγχος, ξεκίνησαν τα παραπολιτικά από σήμερα. Κατανοούμε την πίεση, το αδιέξοδο και τους φόβους ‘κύκλων’ της ΝΔ», σχολιάζουν.
Τρίτον, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «οι ‘κύκλοι’ της αξιωματικής αντιπολίτευσης διοχετεύουν, ανωνύμως, στα ΜΜΕ διάφορες ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι ("Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δύο φορές"..). Τους απαντούμε: επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πάμε για κάτι πολύ μεγάλο», είπε
Εκτιμάται ότι μέχρι αύριο θα υπάρξει η απάντηση των αγροτών για το αν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση του υπουργού
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις για τον Αλέξη Τσίπρα
«Αντιμετωπίζουμε με απόλυτη σοβαρότητα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου», ανέφερε ο υπουργός
Όλες οι δράσεις για το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου
Κοινό μήνυμα στήριξης στη διεύρυνση της ΕΕ, έμφαση στην ενέργεια, τις επενδύσεις και τη γεωπολιτική σταθερότητα μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου
«Έχει σημασία το ΠΑΣΟΚ να είναι η πρώτη δύναμη στην Κεντροαριστερά»
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλάει για την πολιτική και πέρα από την πολιτική
Τι ισχύει για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα
Έως 45 εκατ. ευρώ ημερησίως το κόστος
Δείτε τον πίνακα με το νέο μισθολόγιο
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Κοινωνικός διχασμός για αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ, πρόσωπα της χρονιάς Μητσοτάκης και Πιερρακάκης
Αύξηση 5% στην καταναλωτική δαπάνη - Βελτίωση στο εξωτερικό ισοζύγιο
«Οι τραμπουκικές σεξιστικές επιθέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν έχουν τέλος» σημειώνει η βουλεύτρια
Μεγάλη μείωση 61% στο κενό ΦΠΑ - «Η μάχη έχει έντονο χρώμα κοινωνικής δικαιοσύνης»
Τι λέει για τα αιτήματα των αγροτών
Ο υπουργός τους κάλεσε να συμβάλουν ενεργά στον σχεδιασμό για μια πιο συνεκτική και ασφαλή Δυτική Αττική
Οι τιμές από το ράφι στο χωράφι
Ο υπουργός Υγείας σχολίασε και την παρουσία της στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.