Πολιτικη & Οικονομια

Φίλης: 20.000 διορισμοί εκπαιδευτικών από το 2017

Τι προαναγγέλλει σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130776-296581.jpg

Το διορισμό 20.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας, ξεκινώντας από το 2017, προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Χωνί.

«Αυτό δεν έγινε φέτος, γιατί καθυστέρησε η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς. Από το 2017 θα υπάρξουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών», σημειώνει ο Νίκος Φίλης.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιβολή διδάκτρων στα πανεπιστήμια, ο υπουργός Παιδείας διευκρινίζει ότι ήταν απλώς ένα «παράθεμα σε φωτοτυπία που δημοσίευσε γνωστή εφημερίδα και ανήκει στο παράρτημα όπου συνοψίζονται οι επώνυμες προτάσεις που έχουν υποβάλει περισσότεροι από 500 πολίτες».

Σχετικά με τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, ο Νίκος Φίλης τονίζει πως οι αιτήσεις για την εγγραφή μαθητών στο ολοήμερο πρόγραμμα κατατίθενται μέχρι τις 15 Ιουνίου και εμφανίζεται καθησυχαστικός σημειώνοντας ότι «όλα γίνονται σύμφωνα με το σχεδιασμό, χωρίς αιφνιδιασμούς για τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς».

Για τις αλλαγές στο Γυμνάσιο, ξεκαθαρίζει πως αυτές θα περιλαμβάνουν δραστικό περιορισμό των εξεταζόμενων μαθημάτων, διαχωρισμό της σχολικής χρονιάς σε δύο τετράμηνα αντί για τρία τρίμηνα, εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης και πιλοτική εφαρμογή της περιγραφικής αξιολόγησης».

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι η διανομή των βιβλίων του Δημοτικού έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου, ενώ στα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα φτάσουν στο τέλος του Ιουλίου.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ