Πολιτικη & Οικονομια

Λιου σε Σόιμπλε: Προχωρήστε γρήγορα σε αξιολόγηση και ελάφρυνση χρέους

«Απαραίτητο να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση της Ελλάδας»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
121837-272989.jpg

Κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20 (στη Σαγκάη), ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου ζήτησε πιο γρήγορες κινήσεις στα θέματα της ελληνικής αξιολόγησης και της ρύθμισης για την ελάφρυνση του χρέους 

Ο Λιου διεμήνυσε προς τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση της Ελλάδας στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος, η καθυστέρηση της οποίας καθυστερεί την απόφαση για συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Στη σχετική ενημέρωση αναφέρεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, το ΔΝΤ και η Αθήνα έχουν ακόμη σημαντική δουλειά μπροστά τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα «τη σημασία της άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, αλλά και της τήρησης της δέσμευσης της Ευρώπης να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμο μονοπάτι, μέσω της ελάφρυνσής του».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY