- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Μήνυμα ενότητας από τον Σταύρο Θεοδωράκη
Το Ποτάμι δεν διαλύεται. Οι συνεργασίες θα συζητηθούν στο συνέδριο
Μήνυμα ενότητας αλλά και ότι το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί και θα συνεχίσει να είναι ο φορέας προτάσεων αλλαγής για την πορεία της Ελλάδας έστειλε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM. Ο επικεφαλής του κινήματος απέκλεισε ένταξη σε άλλο κόμμα από τα υπάρχοντα.
Μία ημέρα πριν από το συνέδριο του κόμματος ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μικρές και μεγάλες συνεργασίες. «Ανάλογα τη συγκυρία, ανάλογα τα εμπόδια, ανάλογα τις ανάγκες της χώρας, εμείς θα συνεργαστούμε, σε μικρές ή σε μεγάλες συνεργασίες. Μικρές μπορεί να είναι συνεργασίες στη Βουλή για να προασπίσουμε κάτι, και μεγαλύτερες είναι να φτιάξουμε ένα μέτωπο, για τρία, τέσσερα, πέντε συγκεκριμένα προβλήματα που θεωρούμε ότι είναι σημαντικά. Όλα αυτά, όμως, θα τα συζητήσει το συνέδριο».
Ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι το Ποτάμι είναι ανοικτό κόμμα και όλες οι απόψεις διατυπώνονται ελεύθερα. «... Έχουμε μια απέχθεια στις πειθαρχικές διώξεις. Έχουμε αφήσει όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, οπότε ο καθένας λέει την άποψή του. Την Παρασκευή, αύριο δηλαδή, θα μιλήσει ο επικεφαλής, το Σάββατο θα μιλήσουν όλα τα στελέχη του κινήματος και την Κυριακή θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Τόσο απλά και τόσο Ποταμίσια», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι από Δευτέρα όλοι δεσμεύονται από τις αποφάσεις του Συνεδρίου, κι όποιος δεν τις αποδέχεται δεν μπορεί να συνεχίσει στο Ποτάμι.
«Η εμβέλεια του Ποταμιού είναι τόσο σημαντική στην κοινωνία που νιώθουν την ανάγκη δύο πολιτικοί αρχηγοί από τον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό χώρο να δώσουν το "παρών" και να χαιρετίσουν τους 1.200 συνέδρους απ' όλη την Ελλάδα», απάντησε, όταν ρωτήθηκε για το χαιρετισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά στο Συνέδριο.
Σε ερώτηση για τις συνεχείς αναφορές του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών στη διαπλοκή ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «η διαπλοκή για την κυβέρνηση είναι κάτι σαν το αναψυκτικό που πάει με όλα. Ό,τι και να πει, λέει και λίγο για διαπλοκή, αλλά δεν πολεμάει τη διαπλοκή. Γιατί μακάρι να πολεμούσε τη διαπλοκή και τη διαφθορά».
Επανέλαβε μάλιστα ότι «υπάρχει μια ακροδεξιά εφημερίδα, που δείχνει εύνοια σε δύο τρεις υπουργούς της κυβέρνησης, τους εκθειάζει συνεχώς. Η ακροδεξιά εφημερίδα, εκθειάζει κάποιους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα αυτή η ακροδεξιά εφημερίδα λοιδορεί μέρα-νύχτα το Ποτάμι. Ότι είναι διεφθαρμένο, ότι το έχουν βάλει ξένοι, ότι τα παίρνει από παντού. Και ο άνθρωπος που βγάζει αυτή την εφημερίδα, είναι εγκέφαλος ενός κυκλώματος εκβιαστών. Τι συμπεράσματα βγάζει ο ελληνικός λαός; Ποιος είναι εναντίον της διαπλοκής; Ποιος είναι εναντίον της διαφθοράς;»
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
«Η συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί, δεν θα είναι κρυφή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Η διαφωνία είναι δικαίωμά τους. Η καταψήφιση, όμως, συνοδεύεται από ευθύνη», αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας
«Η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ανάρτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.