Πολιτικη & Οικονομια

Δημήτρης Κ. Ψυχογιός

Nα είμαστε περήφανοι που η ψήφος μας δεν θα μετρηθεί με αυτή της Χρυσής Αυγής

27006-59247.jpg
Δημήτρης Ψυχογιός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
101198-201928.jpg

Πρέπει όλοι να πάμε να ψηφίσουμε με υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια και θάρρος.

Όταν θα βγούμε από το παραβάν να είμαστε περήφανοι που η ψήφος μας δεν θα μετρηθεί με αυτή της Χρυσής Αυγής. Να νιώθουμε αξιοπρεπείς γιατί υπερασπιστήκαμε σχέδιο που οργανώνουμε οι λαοί της Ευρώπης 60 χρόνια τώρα. Και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με θάρρος τις κατηγορίες ότι ταπεινωθήκαμε, εξευτελιστήκαμε, δείξαμε δειλία. 

Ξεφτιλισμένοι είναι όσοι αθετούν τις συμφωνίες τους και συμμαχούν με τους νεοναζί για να το καταφέρουν – δηλώνοντας ταυτόχρονα με θράσος ότι δίνουν μαθήματα δημοκρατικότητας σε όλο τον κόσμο.

Ταπεινωμένοι είναι όσοι παρακαλούν να «ανοίξει η στρόφιγγα» της φιλάνθρωπης ρευστότητας «διότι αλλιώς θα αυτοκτονήσουμε και θα σας σκοτώσει το κρίμα που θα έχετε στο λαιμό σας» – οι ηλίθιοι που έλεγαν «δεν θέλουμε άλλα δανεικά» και μετά εκλιπαρούσαν για να τα πάρουν. 

Δειλοί είναι όσοι φοβούνται να αναμετρηθούν με τη σημερινή πραγματικότητα της ανοιχτής Ευρώπης και της παγκοσμιοποίησης και αναζητούν προστασία στο κράτος-πατεράκη που θα τυπώνει ανάξιες δραχμές και θα κάνει ότι πληρώνει τους δειλούς που θα παριστάνουν ότι εργάζονται.

Οι υπερήφανοι, αξιοπρεπείς και θαρραλέοι αναζητούν τον έπαινο και τους στέφανους του Ευρωπαϊκού Δήμου και της Παγκόσμιας Αγοράς: ψηφίζουν ΝΑΙ. Οι άλλοι ενδίδουν, υποκύπτουν σε «ευτελείς συνήθειες, και μικροπρέπειες, κι αδιαφορίες», και βρίσκουν καταφύγιο στη σατραπεία του Αρταξέρξη.


*Ο Δημήτρης Ψυχογιός είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ