- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ρέντσι: Έκκληση προς Τσίπρα να σεβαστεί τους κανόνες
«Θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι Έλληνες»
Για έλλειψη σεβασμού στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατηγορεί ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα. Σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ο κ. Ρέντσι είπε: «Μπορεί να ζητά κανείς ευελιξία σεβόμενος τους κανόνες. Το να νομίζεις, όμως, ότι είσαι ο πιο πονηρός από όλους και το να μην σέβεσαι τους κανόνες είναι κάτι το διαφορετικό. Εμείς θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι Ελληνες, διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει».
Στην ερώτηση αν η Γερμανία φέρει ευθύνη για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση ο Ιταλός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι αποτυχία είναι το γεγονός ότι όλα βασίσθηκαν στη δημοσιονομική πειθαρχία και στην λιτότητα. «Αλλά», διευκρίνισε, «το να ρίχνουμε την ευθύνη στην Γερμανία για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ένα βολικό άλλοθι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Το να ρίχνουμε πάντα την ευθύνη στους Γερμανούς δεν μπορεί να αποτελέσει πολιτική στρατηγική. Μπορεί να ανεβάσει το ηθικό, αλλά όχι την οικονομία».
Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, η κ. Μέρκελ προσπάθησε πραγματικά να βρει μια λύση. Εκτίμησε μάλιστα ότι η κίνηση του δημοψηφίσματος την αιφνιδίασε, καθώς «ήταν στην πρώτη γραμμή για να υπάρξει μια συμφωνία, πηγαίνοντας και κατά της κοινής γνώμης της πατρίδας της».
Τέλος, ο κ. Ρέντσι εκτίμησε ότι αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα, «η Ελλάδα οδεύει προς την εγκατάλειψη του ευρώ. Θα επιστρέψει στη δραχμή, και αυτό θα ήταν ένα δράμα, πρώτα από όλα για τους Ελληνες». «Αλλά τώρα, πλέον, πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες: οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να σεβασθούν την βούληση της Αθήνας, χωρίς να μπερδεύονται στην υπόθεση. Θέλουν να φύγουν; Θα αποφασίσει ο λαός τους. Δημοκρατία είναι μια λέξη που εφευρέθηκε στην Αθήνα», κατέληξε.
ΦΩΤΟ: EPA/OLIVIER HOSLET
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.