- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Δίκη για τα Τέμπη: «Θα μας σκοτώσουν» - Τι κατέθεσαν συγγενείς θυμάτων που εργαζόντουσαν στον σιδηρόδρομο
«Η κυκλοφορία γίνεται με τεχνολογία του 1800 - με χαρτάκια»
Δίκη για τα Τέμπη: «Θα μας σκοτώσουν» – Τι κατέθεσαν συγγενείς θυμάτων
Νέα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατούσε στον ελληνικό σιδηρόδρομο πριν από την τραγωδία των Τεμπών ήρθαν στο φως μέσα από τις καταθέσεις συγγενών θυμάτων, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Οι συγγενείς εργαζομένων του σιδηροδρόμου που έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση μετέφεραν στο δικαστήριο όσα τους είχαν περιγράψει οι δικοί τους άνθρωποι για τη λειτουργία του σιδηροδρόμου και τις συνθήκες ασφαλείας πριν από την τραγωδία στα Τέμπη.
Η Αγορή Τζοβάρα, αδελφή του ελεγκτή του Intercity Ιωάννη Τζοβάρα, που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, κατέθεσε ότι ο αδελφός της είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο.
Όπως ανέφερε, με αφορμή την κατάργηση του προϊσταμένου αμαξοστοιχίας, της είχε πει: «Θα μας σκοτώσουν, θα μας σκοτώσουν».
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, ανέφερε ότι ο αδελφός της είχε σχολιάσει πριν από το δυστύχημα, αναφερόμενος στον επίμαχο σταθμάρχη: «Είχαμε αχθοφόρο που έγινε σταθμάρχης».
«Η κυκλοφορία γίνεται με τεχνολογία του 1800 – Με χαρτάκια»
Για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου κατέθεσε και ο Ευθύμιος Οικού, πατέρας του Δημήτριου Οικού, μηχανοδηγού ο οποίος την ημέρα του δυστυχήματος επέστρεφε ως επιβάτης με το Intercity.
Ο Ευθύμιος Οικού, συνταξιούχος μηχανοδηγός με 35 χρόνια εμπειρίας, περιέγραψε τις συνθήκες λειτουργίας του σιδηροδρόμου λέγοντας τα εξής:
«Η κυκλοφορία γίνεται με τεχνολογία του 1800 – με χαρτάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν υπήρχε καμία δικλείδα ασφαλείας», κατέθεσε σε άλλο σημείο, ενώ χαρακτήρισε το σιδηροδρομικό δίκτυο «μια καρικατούρα σιδηροδρόμου, ένα κακέκτυπο».
Οι μάρτυρες ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να καταδικαστούν όσοι κριθούν υπεύθυνοι, αναφερόμενοι τόσο σε όσους βρίσκονται στο εδώλιο όσο και σε άλλα πρόσωπα που, κατά την άποψή τους, θα έπρεπε να λογοδοτήσουν. Παράλληλα, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στη σύνθεση του δικαστηρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από την τηλεοπτική εμφάνιση για το χρέος στην Εφορία, στις 13 εταιρείες και το ψητοπωλείο στην Καλλιθέα
Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας
Μετά την απόφαση για την αθώωσή τους
«Δεν φοβάμαι τους τραμπούκους» - Τι υποστηρίζουν οι φοιτητές
Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει καταγγελία εις βάρος της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού
Η πρώτη αντίδραση της χήρας του πρώην υπουργού μετά την απόφαση του δικαστηρίου
Η ηλικιωμένη έπεσε θύμα των δήθεν «υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ»
Η στιγμή που ο ένας οδηγός ρίχνει μπουνιά στο πρόσωπο του άλλου
Πώς ενημερώθηκε ότι της δήλωναν ποσά που ποτέ δεν έλαβε
Έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών
Τα αρχεία που ανακτήθηκαν από τον υπολογιστή της γιατρού
Ο εισαγγελέας της Έδρας με την αγόρευση του αποδέχθηκε την κατηγορία και ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο αδελφοί
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, η σύζυγος του και οι υπόλοιποι εννέα συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα
Θετικές σε βενζοδιαζεπίνες οι πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις
Εκείνοι τον διαψεύδουν - Τι υποστηρίζουν πως συνέβη
Εξετάζεται σύνδεση με τις πρόσφατες πλημμύρες
Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος
Tην τράβηξε από τα μαλλιά, της χτύπησε το κεφάλι και φεύγοντας άρπαξε και το κινητό της
«Καλούμαι να πληρώσω 1.500 ευρώ φόρο, πού θα τα βρω;»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.