- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δίκη για τα Τέμπη: «Θα μας σκοτώσουν» - Τι κατέθεσαν συγγενείς θυμάτων που εργαζόντουσαν στον σιδηρόδρομο
«Η κυκλοφορία γίνεται με τεχνολογία του 1800 - με χαρτάκια»
Δίκη για τα Τέμπη: «Θα μας σκοτώσουν» – Τι κατέθεσαν συγγενείς θυμάτων
Νέα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατούσε στον ελληνικό σιδηρόδρομο πριν από την τραγωδία των Τεμπών ήρθαν στο φως μέσα από τις καταθέσεις συγγενών θυμάτων, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Οι συγγενείς εργαζομένων του σιδηροδρόμου που έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση μετέφεραν στο δικαστήριο όσα τους είχαν περιγράψει οι δικοί τους άνθρωποι για τη λειτουργία του σιδηροδρόμου και τις συνθήκες ασφαλείας πριν από την τραγωδία στα Τέμπη.
Η Αγορή Τζοβάρα, αδελφή του ελεγκτή του Intercity Ιωάννη Τζοβάρα, που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, κατέθεσε ότι ο αδελφός της είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο.
Όπως ανέφερε, με αφορμή την κατάργηση του προϊσταμένου αμαξοστοιχίας, της είχε πει: «Θα μας σκοτώσουν, θα μας σκοτώσουν».
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, ανέφερε ότι ο αδελφός της είχε σχολιάσει πριν από το δυστύχημα, αναφερόμενος στον επίμαχο σταθμάρχη: «Είχαμε αχθοφόρο που έγινε σταθμάρχης».
«Η κυκλοφορία γίνεται με τεχνολογία του 1800 – Με χαρτάκια»
Για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου κατέθεσε και ο Ευθύμιος Οικού, πατέρας του Δημήτριου Οικού, μηχανοδηγού ο οποίος την ημέρα του δυστυχήματος επέστρεφε ως επιβάτης με το Intercity.
Ο Ευθύμιος Οικού, συνταξιούχος μηχανοδηγός με 35 χρόνια εμπειρίας, περιέγραψε τις συνθήκες λειτουργίας του σιδηροδρόμου λέγοντας τα εξής:
«Η κυκλοφορία γίνεται με τεχνολογία του 1800 – με χαρτάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν υπήρχε καμία δικλείδα ασφαλείας», κατέθεσε σε άλλο σημείο, ενώ χαρακτήρισε το σιδηροδρομικό δίκτυο «μια καρικατούρα σιδηροδρόμου, ένα κακέκτυπο».
Οι μάρτυρες ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να καταδικαστούν όσοι κριθούν υπεύθυνοι, αναφερόμενοι τόσο σε όσους βρίσκονται στο εδώλιο όσο και σε άλλα πρόσωπα που, κατά την άποψή τους, θα έπρεπε να λογοδοτήσουν. Παράλληλα, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στη σύνθεση του δικαστηρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας της ένοπλης επίθεσης
1.300 αχυράνθρωποι σε πάνω από 2.000 επιχειρήσεις στην εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση
Η ομάδα ΔΕΟΣ προχώρησε σε 18 συλλήψεις - Συνελήφθη γνωστός ηθοποιός - μοντέλο
Τα μηνύματα για την αναισθητική ουσία λίγες ημέρες πριν την κατάρρευση και τον θάνατο του τραγουδιστή
Επιχείρηση της ομάδας ΔΕΟΣ
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Νέα στοιχεία για τον θάνατο του νεογέννητου που γεννήθηκε σε σπίτι και πέθανε λίγες ώρες αργότερα
Η αποκάλυψη για μυστική θυρίδα με 100.000 ευρώ και οι επενδύσεις στην Αλβανία
Ελαφρά τραυματίστηκε ο 71χρονος οδηγός του άλλου ΙΧ
Ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλα εγκλήματα
Ισχυρίζεται πως είναι αθώος
«Η Παρασκευή έγινε ξαφνικά Άννα»
Υπήρξε διαφωνία για την υπερασπιστική γραμμή
Ρεπορτάζ από την πλατεία Βικτωρίας και τον Άγιο Παντελεήμονα, εκεί όπου η εγκληματικότητα, η ανασφάλεια και οι προκαταλήψεις συνθέτουν την καθημερινότητα μιας γειτονιάς που ζητά να μην ξεχαστεί
Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει
Τι υποστηρίζει η συνήγορός της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.