- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυψέλη: Σοκάρει ο ισχυρισμός του 43χρονου για το νεκρό βρέφος - «Το χτύπησα με μαχαίρι για να σπάσει ο πάγος»
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων
Κυψέλη: Σοκάρει ο ισχυρισμός του 43χρονου για το νεκρό βρέφος - «Το χτύπησα με μαχαίρι για να σπάσει ο πάγος»
Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για την έρευνα στην σοκαριστική υπόθεση της Κυψέλης, καθώς οι τρεις ανήλικοι της οικογένειας, ηλικίας 9, 12 και 15 ετών, αναμένεται να εξεταστούν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας παρουσία παιδοψυχολόγου και παιδοψυχιάτρου.
Οι καταθέσεις τους αναμένεται να δώσουν στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης στο διαμέρισμα της οδού Θάσου, αλλά και για όσα γνωρίζουν σχετικά με τον θάνατο του βρέφους. Στο επίκεντρο βρίσκεται το ενδεχόμενο τα παιδιά να έχουν υποστεί κακοποίηση ή παραμέληση, καθώς και η φύση των σχέσεων μεταξύ των προσώπων που ζούσαν ή επισκέπτονταν το σπίτι. Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το γεγονός ότι τα τρία παιδιά φέρουν το επώνυμο της μητέρας τους και όχι του 43χρονου που εμφανίζεται ως πατέρας τους.
Οι εξετάσεις DNA αναμένεται να αποσαφηνίσουν τις βιολογικές συγγένειες μεταξύ των ενηλίκων και των παιδιών, αλλά και να δώσουν απαντήσεις για την ταυτότητα του νεκρού βρέφους. Την ίδια ώρα, οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να απολογηθούν σχετικά με την πρώτη δικογραφία, η οποία αφορά τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα.
Αντιμετωπίζουν κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και πλημμέλημα για μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού. Μετά τις απολογίες, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.
Και οι δύο επιμένουν ότι το παιδί έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια και αρνούνται ότι υπήρχε πρόθεση να το σκοτώσουν. Ο 43χρονος φέρεται να υποστηρίζει πως τα τραύματα από μαχαίρι προκλήθηκαν μετά τον θάνατο, όταν χτύπησε το παγωμένο σώμα στην προσπάθειά του να σπάσει τον πάγο που είχε σχηματιστεί πάνω του.
Ωστόσο, τα έως τώρα ιατροδικαστικά ευρήματα φαίνεται να δημιουργούν διαφορετική εικόνα, καθώς στο σώμα εντοπίστηκαν περίπου 20 τραύματα από μαχαίρι διπλής λεπίδας. Περίπου 15 φέρονται να είναι μεταθανάτια, ενώ πέντε χαρακτηρίζονται προθανάτια, στοιχείο που δείχνει ότι μέρος των κακώσεων σημειώθηκε ενώ το βρέφος βρισκόταν ακόμη στη ζωή.
Ιδιαίτερη σημασία έχουν επίσης το βάθος και η θέση ορισμένων τραυμάτων, μεταξύ άλλων στην πλάτη. Η 38χρονη έχει δηλώσει ότι το βρέφος ήταν δικό της. Αρχικά φέρεται να είχε μιλήσει για αποβολή, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι γέννησε σε νοσοκομείο της Αθήνας και ότι το παιδί πέθανε περίπου σε ηλικία οκτώ μηνών.
Η ηλικία αυτή βρίσκεται κοντά στην εκτίμηση του ιατροδικαστή, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια ο χρόνος θανάτου. Καθοριστικές θεωρούνται πλέον οι εξετάσεις DNA.
Πηγή: ErtNews
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ασκήθηκε δίωξη και για ψευδή κατάθεση
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων
Τι υποστήριξε στην απολογία του
Εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία της
Οι δρόμοι που είχαν κλείσει αναμένεται να δοθούν σταδιακά και πάλι στην κυκλοφορία
Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας η 29χρονη μητέρα - Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικοινώνησε με τη διασώστρια που του έσωσε τη ζωή
Δίνουν εξηγήσεις για το κακούργημα της διακίνησης ναρκωτικών και το πλημμέλημα της μη ανακοίνωσης ανεύρεσης νεκρού
Η δήλωση των δικηγόρων του
Σοβαροί κίνδυνοι ακόμη και για τη ζωή των μελών της οικογένειας
«Τα παιδιά ζούσαν μία φρίκη» σημείωσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Χιλιάδες άνθρωποι ξέρουν ότι ένας άνθρωπος 80 ετών δεν μπορεί να τραγουδάει όπως τραγουδούσε στα 40 του, αλλά πάνε να τον δουν και να τον ακούσουν γιατί τον θαυμάζουν και τον αγαπούν.
Όσα εντόπισαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του
Ο νέος σοκαριστικός ισχυρισμός για τις μαχαιριές που εντόπισε ο ιατροδικαστής
«Δεν μας στήριξαν» λέει η μητέρα της οικογένειας
Τα τρία παιδιά είχαν μεταφερθεί τρεις φορές σε νοσοκομείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο στόχαστρο εισβολέων δύο σχολικά συγκροτήματα - Αντίδραση Δανιηλίδη για την αστυνόμευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.