Κοινωνια

Ζάκυνθος: Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 63χρονη για θανάτωση γάτας – Την είχε δέσει στον τοίχο

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό θανάτωσης ζώου το οποίο σημειώνεται μέσα σε λίγες ώρες

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζάκυνθος: Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε63χρονη για θανάτωση γάτας – Την είχε δέσει στον τοίχο
© ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI

Ζάκυνθος: 63χρονη έδεσε σε τοιχίο και σκότωσε γάτα, της επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ

Δεύτερο περιστατικό βάναυσης θανάτωσης ζώου σημειώθηκε χθες στην Ζάκυνθο, λίγες ώρες  μετά το αποτρόπαιο συμβάν στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη μιας 63χρονης γυναίκας στο Ρομίρι Ζακύνθου, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και όπως αναμεταδίδει η ΕΡΤ, πρόκειται για μια κάτοικο Ρομιρίου Ζάκυνθου, η οποία συνελήφθη μετά από καταγγελία της ιδιοκτήτριας της γάτας, ότι η γυναίκα την είχε δεμένη σε τοιχίο.

Αμέσως ξεκίνησε σχετική έρευνα η οποία επιβεβαίωσε τη θανάτωση του ζώου.

Η εξηντατριάχρονη, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και οδηγήθηκε στην Εισαγγελική Αρχή Ζακύνθου καθώς έχει αυστηροποιηθεί κατά πολύ το νομοθετικό πλαίσιο για την κακοποίηση και θανάτωση ζώων, ενώ προβλέπεται και πολυετής φυλάκιση.

Σημειώνεται πως είναι το δεύτερο περιστατικό θανάτωσης ζώου το οποίο σημειώνεται μέσα σε λίγες ώρες. Στην πρώτη περίπτωση, πλάνα έχουν καταγράψει οδηγό στην Κέρκυρα να περνάει με το αυτοκίνητό της πάνω από σκύλο ο οποίος κοιμάται στο δρόμο και να τον σκοτώνει.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν χθες, Σάββατο 22 Αυγούστου 2026, από αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας και Ζακύνθου, δύο ημεδαπές γυναίκες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόρειας Κέρκυρας και του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου, προχώρησαν στη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων, καθώς, κατά περίπτωση, διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε υποθέσεις θανάσιμου τραυματισμού ενός σκύλου και μιας γάτας.

Στο πλαίσιο των προανακρίσεων βεβαιώθηκαν, κατά περίπτωση, τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY