Κοινωνια

Πυροσβεστική: Δύο συλλήψεις για πυρκαγιές σε Κορινθία και Αχαΐα

Η πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια επιφέρει βαρύτατες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβεστική: Δύο συλλήψεις για πυρκαγιές σε Κορινθία και Αχαΐα
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δύο συλλήψεις από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής για πυρκαγιές σε Κορινθία και Αχαΐα

Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων για την πάταξη των εγκλημάτων εμπρησμού, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη δύο ατόμων, με την αυτόφωρη διαδικασία, ως υπαίτιων για πρόκληση πυρκαγιών σε αγροτοδασικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής οι πυρκαγιές αφορούν συγκεκριμένα:

1. Περιοχή Ζούπι (Μ. Βάλτος), Δήμος Σικυωνίων Κορινθίας:

Συνελήφθη ημεδαπός (γεννηθείς το 1967), ο οποίος την 11:00 προκάλεσε πυρκαγιά ενώ έκαιγε κλαδιά σε αγροτική έκταση. Η φωτιά επεκτάθηκε λόγω της πλήρους απουσίας προληπτικών μέτρων.

Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.031,25 ευρώ.

2. Περιοχή Άμπελος Ακράτας, Δήμος Αιγιαλείας:

Συνελήφθη αλλοδαπός (γεννηθείς το 1975), ο οποίος την 15:59 προκάλεσε πυρκαγιά κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών. Η πυρκαγιά ξέφυγε από τον έλεγχό του προκαλώντας κίνδυνο για παρακείμενες εκτάσεις. Ακολουθήθηκε η ίδια δικονομική διαδικασία με εντολή Εισαγγελέα, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.375 ευρώ. Η ΔΑΕΕ παραμένει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Επισημαίνεται ότι η πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια, ειδικά όταν δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, επιφέρει πλέον βαρύτατες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY