- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πυροσβεστική: Δύο συλλήψεις για πυρκαγιές σε Κορινθία και Αχαΐα
Η πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια επιφέρει βαρύτατες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις
Δύο συλλήψεις από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής για πυρκαγιές σε Κορινθία και Αχαΐα
Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων για την πάταξη των εγκλημάτων εμπρησμού, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη δύο ατόμων, με την αυτόφωρη διαδικασία, ως υπαίτιων για πρόκληση πυρκαγιών σε αγροτοδασικές εκτάσεις.
Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής οι πυρκαγιές αφορούν συγκεκριμένα:
1. Περιοχή Ζούπι (Μ. Βάλτος), Δήμος Σικυωνίων Κορινθίας:
Συνελήφθη ημεδαπός (γεννηθείς το 1967), ο οποίος την 11:00 προκάλεσε πυρκαγιά ενώ έκαιγε κλαδιά σε αγροτική έκταση. Η φωτιά επεκτάθηκε λόγω της πλήρους απουσίας προληπτικών μέτρων.
Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.031,25 ευρώ.
2. Περιοχή Άμπελος Ακράτας, Δήμος Αιγιαλείας:
Συνελήφθη αλλοδαπός (γεννηθείς το 1975), ο οποίος την 15:59 προκάλεσε πυρκαγιά κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών. Η πυρκαγιά ξέφυγε από τον έλεγχό του προκαλώντας κίνδυνο για παρακείμενες εκτάσεις. Ακολουθήθηκε η ίδια δικονομική διαδικασία με εντολή Εισαγγελέα, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.375 ευρώ. Η ΔΑΕΕ παραμένει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Επισημαίνεται ότι η πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια, ειδικά όταν δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, επιφέρει πλέον βαρύτατες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, εξοπλισμός και οχήματα από την ΕΛ.ΑΣ
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού
H έρευνα που αλλάζει όσα πιστεύαμε για τη γήρανση του εγκεφάλου και η προσωπική ιστορία ενός 96χρονου πατέρα
Τρεις αστυνομικοί χρειάστηκαν για να τον ακινητοποιήσουν
Η αποστασιοποίηση από την εργασία και η «καριέρα των ονείρων μας» που φαίνεται να απομακρύνεται
Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών
Οι αλλαγές στη νομοθεσία διεθνώς αναζωπυρώνουν τη συζήτηση για την ευθανασία, ενώ στην Ελλάδα το θέμα εξακολουθεί να μένει στο περιθώριο.
Γνωστός στις Αρχές ο δράστης
Είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν
Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη
Συνεχίζει να καίγεται ο χώρος
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα της
Το κορίτσι παρέλαβε το ΕΚΑΒ
Αποκόμιζαν τεράστια κέρδη μέσω εικονικών τιμολογίων, εταιρειών που πτώχευαν και εξαφανισμένων εμπόρων
Στη φυλακή οδηγείται ο 25χρονος μετά την απολογία του - Συνεχίζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική
Οι πρώτες πληροφορίες για το πώς έγινε το δυστύχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.