Κοινωνια

Νύχτα έντασης στα Εξάρχεια: Επιθέσεις με μολότοφ και χημικά

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία μετά τα μεσάνυχτα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένταση στα Εξάρχεια με επιθέσεις μολότοφ, χημικά και φωτιές σε κάδους - Συγκρούσεις αγνώστων με ΜΑΤ και ΟΠΚΕ σε πολλά σημεία της περιοχής.
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην περιοχή των Εξαρχείων © Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Ένταση στα Εξάρχεια με επιθέσεις μολότοφ, χημικά και φωτιές σε κάδους - Συγκρούσεις αγνώστων με ΜΑΤ και ΟΠΚΕ σε πολλά σημεία της περιοχής.

Έντονα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου για αρκετή ώρα επικράτησε κλίμα έντασης ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και ομάδες αγνώστων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 60 άτομα πραγματοποίησαν συντονισμένες επιθέσεις σε διαφορετικά σημεία των Εξαρχείων.

Οι επιθέσεις περιλάμβαναν ρίψη δεκάδων μολότοφ προς διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, με τα περισσότερα περιστατικά να καταγράφονται γύρω από τις οδούς Τζαβέλλα, Θεμιστοκλέους, Μεταξά, Τσαμαδού, Μεσολογγίου και Κωλέττη. Οι άγνωστοι κινήθηκαν σε μικρές ομάδες, χτυπώντας ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία.

Παράλληλα, φωτιές ξέσπασαν σε κάδους απορριμμάτων στην Πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους, όπως στις οδούς Εμμανουήλ Μπενάκη, Βαλτετσίου, Μεσολογγίου και Κωλέττη. Ζημιές προκλήθηκαν και σε υπηρεσιακά οχήματα της ΟΠΚΕ, κυρίως στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη και στη Στουρνάρη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης, ιδιαίτερα στη Θεμιστοκλέους και στην πλατεία, όπου οι συγκρούσεις ήταν πιο έντονες. Η κατάσταση παρέμεινε τεταμένη μέχρι λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, όταν οι ομάδες των αγνώστων αποχώρησαν σταδιακά από τα σημεία.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια, ενώ η περιοχή παραμένει υπό αυξημένη επιτήρηση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Deep Thought | Κυριάκος Αθανασιάδης - Σαπφώ Καρδιακού
Podcast Deep Thought | Δίαιτες, κουμπιά, παγάκια, και δέντρα που πέφτουν

Ένα podcast που δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές του, στέλνοντας τις (επί παντός επιστητού) ερωτήσεις τους στους συντελεστές

Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας δεν μπορεί να λυθεί
Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας δεν μπορεί να λυθεί

Δεν είναι η φτώχεια που οδηγεί τους ανθρώπους στο να μην κάνουν παιδιά, αλλά η οικονομική άνεση (όχι ο πλούτος) που τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν αυτά στα οποία τα παιδιά θα σταθούν εμπόδιο

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY