- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνελήφθη 29χρονος για τη διάρρηξη στο σπίτι της Ελένης Τουλουπάκη το 2020
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Πώς δρούσε ο 29χρονος που διέρρηξε το σπίτι της τέως εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη
Στη σύλληψη ενός 29χρονου μέλους διεθνούς συμμορίας που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μεταξύ άλλων, ο 29χρονος φέρεται να είναι ο δράστης της διάρρηξης στο σπίτι της Ελένης Τουλουπάκη.
Σε βάρος του 29χρονου, που ερχόταν από τη Βουδαπέστη, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, με σειρά διαρρήξεων τον Αύγουστο του 2020, μεταξύ αυτών και στην οικία της τέως εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.
Διάρρηξη στο σπίτι της Ελένης Τουλουπάκη - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 29χρονου
Όπως αναφέρεται από την ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών/Υ.Β.Β.Ε.Α διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω συλληφθείς αποτελούσε μέλος διεθνώς μετακινουμένης εγκληματικής οργάνωσης (mobile organized crime group) η οποία είχε συναποφασίσει τη διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος προέβαινε σε κλοπές χωρίς ίχνη παραβίασης από διαμερίσματα κυρίως στο κέντρο της Αθήνας όπως η περιοχή της Ακρόπολης και του Κολωνακίου.
Τα μέλη της ομάδας, επέλεγαν τις οικίες με τέτοιο τρόπο ώστε οι διαρρήξεις να τους επιφέρουν το μέγιστο δυνατό όφελος από πλευράς αξίας κλοπιμαίων. Παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ιδιοκτητών πριν προχωρήσουν στην τέλεση των κλοπών, ώστε να είναι σε θέση να καταστρώσουν το καλύτερο δυνατό σχέδιο για την επίτευξη του στόχου τους. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις περιπτώσεις κλοπών οι ένοικοι απουσίαζαν. Χαρακτηριστικό των μελών της ομάδας ήταν η αποφασιστικότητα και ο επαγγελματισμός τους, αφού δεν δίσταζαν να διαπράττουν δύο διαρρήξεις εντός της ίδιας πολυκατοικίας αψηφώντας τους ενδεχόμενους κινδύνους μια τέτοιας συμπεριφοράς. Επιπλέον, ήταν τέτοια η τεχνική τους αρτιότητα ως προς τον τρόπο παραβίασης των κλειδαριών, αφού σε καμία από τις περιπτώσεις των διαρρήξεων που διέπραξαν δεν άφησαν κανένα εμφανές ίχνος παραβίασης.
Όπως διαπιστώθηκε η δράση της ομάδας εκτεινόταν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθότι από τη συνεργασία της ανωτέρω Υπηρεσίας με τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς διωκτικές Αρχές μέσω των επίσημων διαύλων επικοινωνίας της ΔΔΑΣ ο συλληφθείς είχε απασχολήσει για παρόμοιά αδικήματα και στη χώρα της Αυστρίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν έγγραφα Αρχών Σλοβακίας η προέλευση των οποίων ερευνάται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνδρας βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές
Είχε σημάνει Silver Alert για τον εντοπισμό του
Τι ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών
Διαψεύδονται οι αρχικές πληροφορίες
Κάτοικοι αναφέρουν προβλήματα σε φωτεινούς σηματοδότες
Περίοικοι ειδοποίησαν τις αρχές
Έδινε στη Βασιλική φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς να το γνωρίζει;
Αύριο απολογείται ο 41χρονος
Οι πρώτες πληροφορίες για το δυστύχημα
Oι γονείς της ανήλικης εντόπισαν στο κινητό της μηνύματα που φέρεται να αντάλλασσε με τον καλλιτέχνη
Αναζητούνται ακόμη οι γονείς της, 48 ώρες μετά το τροχαίο
Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται
Τα ίχνη της αγνοούνται από το πρωί της Πέμπτης
Αναζητείται ακόμη ο επίδοξος «δράκος»
«Άκουσα το γκάζι και πέταξα το παιδί μου μέσα στο σούπερ μάρκετ» είπε η μητέρα που έσωσε το παιδί της τελευταία στιγμή
Αγωνία για την επιμέλεια των δύο κοριτσιών
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Η μητέρα άρπαξε το παιδί και βούτηξαν στο διπλανό σούπερ μάρκετ
Την αστυνομία ειδοποίησε ο αδερφός του θύματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.