Χαλάνδρι: Αφαίρεσαν με τη μέθοδο «κλέφτες και αστυνόμοι» 800.000 ευρώ από ηλικιωμένο
Τον έπεισαν να παραδώσει σε δήθεν αστυνομικούς ό,τι πολύτιμο είχε στο σπίτι του
Χαλάνδρι: Επιτήδειοι έκλεψαν με τη μέθοδο «κλέφτες και αστυνόμοι» 800.000 ευρώ από ηλικιωμένο
Κοσμήματα και μετρητά αξίας περίπου 800.000 απέσπασαν επιτήδειοι από έναν ηλικιωμένο άνδρα στο Χαλάνδρι, μέσω μίας νέου τύπου τηλεφωνικής απάτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, συνελήφθησαν μέλη της συγκεκριμένη σπείρας, ενώ άλλος ένας που λογίζεται ως «εγκέφαλος» της επιχείρησης αναζητείται από τις Αρχές. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου, το οποίο εφιστά την προσοχή των πολιτών απέναντι σε παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης.
Θύμα των απατεώνων μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR: «Στην αρχή μας έπαιρνε κάποιος τηλέφωνο και μας έλεγε ξέρω ότι "έχετε πολλά λεφτά θα μου δώσετε 200.000 ευρώ, γιατί αλλιώς θα έρθω και θα σας σφάξω"».
Στην συνέχεια ο ηλικιωμένος περιγράφει ότι λίγο πριν πάνε στο αστυνομικό τμήματα, δέχθηκαν κλήση από μία γυναίκα «αστυνομικό» που τους συστήθηκε ως Κατερίνα και τους είπε ότι γνωρίζει για το απειλητικό τηλεφώνημα, ότι θέλει να τους βοηθήσει και ότι ήδη παρακολουθεί τους δράστες: «Μας είπε "προσέξτε πολύ γιατί αυτοί έχουν ένα μηχάνημα που σκανάρει οτιδήποτε έχει μέσα στο σπίτι, για αυτό να βγάλετε ότι λεφτά και ότι χρυσά έχετε και να μου τα βάλετε σε μία τσάντα και να μου τα φέρετε εδώ απέξω". Φτιάξαμε κάτι σακούλες με κοσμήματα και κάτι λεφτά και η αστυνομικός μας είπε "όχι έχετε και άλλα"».
Στην συνέχεια ο ηλικιωμένος τόνισε χαρακτηριστικά: «Συνελήφθησαν αυτοί τώρα, με τα δύο πακέτα, αλλά δεν έχουν πιάσει τον "εγκέφαλο" της επιχείρησης, Μας πήρα 800.000 ευρώ, γιατί το μεγαλύτερο ποσό ήταν χρυσός, ράβδοι χρυσού. Μια ζωή 60 χρόνια χρυσοχόος. Όλο λέγαμε να τα "σπάσουμε" και να βάλουμε μερικά στην τράπεζα, δυστυχώς μας "προλάβανε" άλλοι».
Στην συνέχεια η σύζυγος του ηλικιωμένου επισήμανε: «Το πιστέψαμε αυτό το πράγμα. Τους έφτιαξα άλλο ένα πακέτο, τους το έβαλα έξω σε ένα κάδο. Είδα και έναν άνδρα και μου είπε ότι είναι αστυνομικός».
Η αστυνομία αναζητά τους δράστες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πραγματική του δράση και οι ακριβείς αριθμοί των θυμάτων του παραμένουν μέχρι και σήμερα ασαφείς
Δυσμενείς καιρικές συνθήκες
Όταν η ιδιοκτήτρια πήγε να φέρει το POS για την πληρωμή, ο οδηγός είχε ήδη φύγει
«Στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται ενήλικα άτομα» σημειώνει το Χαμόγελο του Παιδιού
Τι εξετάζουν οι Αρχές - Δε λέει κουβέντα ο δράστης
Φύλο, ηλικία και γονεϊκότητα ως άτυπα φίλτρα αποκλεισμού και αναπαραγωγής έμφυλων ανισοτήτων στην εργασία
Τι ισχύει για τους σκύλους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Άγνωστος προειδοποίησε για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού
Από την ταυτοποίηση προέκυψε ότι δεν έχει καν δίπλωμα
Τα νέα στοιχεία που εξετάζουν οι αρχές
Ο πατέρας του κατηγορουμένου κατέθεσε ότι ο γιος του αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ
Και οι δύο άνδρες ήταν βαρυποινίτες
Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών μετά την πτώση σε χαράδρα στα 2.000 μέτρα
«Δεν ήρθαμε στην Ελλάδα να κρυφτούμε»
Οι πρώτες πληροφορίες
Προσέκρουσε σε στηθαίο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα
Οι Αρχές αναμένουν απαντήσεις από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να εντοπίσουν κοινές κλήσεις
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ήττα για τον πολιτισμό μας να μην βρίσκουμε άτομα άξια να τους προσηλωθούμε και να ζήσουμε το χειμώνα όπως πραγματικά είναι: μια ευκαιρία στην εγγύτητα.
Οι νέες αποκαλύψεις και οι έρευνες των Αρχών
«Αν δεν το έκανα εγώ, θα το έκανε εκείνος» - Πώς περιγράφει τις στιγμές πριν τη δολοφονία ο δράστης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.