- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών με 1,3 εκατ. ευρώ κέρδη - Χασισοφυτείες σε Αιτωλοακαρνανία και Λακωνία
Ο κατηγορούμενος διακινούσε το παράνομο προϊόν σε κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου
Μεγαλέμπορος ναρκωτικών καλλιεργούσε χασισόδενδρα σε Αιτωλοακαρνία και Λακωνία και διακινούσε το προϊόν σε κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου - 1,3 εκατ. τα κέρδη
Τρεις διαφορετικές ομάδες είχε στήσει Αλβανός μεγαλέμπορος ναρκωτικών ο οποίος παρήγαγε και πωλούσε το δικό του προϊόν σε κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου. Ο κατηγορούμενος διακινητής και αρχηγός της πολυπλόκαμης συμμορίας, με τη βοήθεια συνεργών του, είχε στήσει χασισοκαλλιέργειες σε Αιτωλοακαρνανία και Λακωνία και στην συνέχεια διακινούσε το προϊόν του σε πασίγνωστο νησί των Κυκλάδων.
Οι αστυνομικοί του Πύργου που είχαν τις πληροφορίες για τη δράση του Αλβανού διακινητή ναρκωτικών, πέτυχαν ισχυρό πλήγμα μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Στην κατοχή της συμμορίας, εντοπίστηκαν περισσότερα από 4.000 δενδρίλλια χασίς των οποίων το προϊόν εάν διακινούσαν θα κέρδιζαν τουλάχιστον 1.350.000 ευρώ.
Η χασισοφυτεία της Αιτωλοακαρνανίας
Στην Φτελιά Αμφιλοχίας στην Αιτωλοακαρνανία, σε ένα ημιορεινό σημείο οι αστυνομικοί του Πύργου με την βοήθεια των συναδέλφων τους του Αγρινίου πραγματοποίησαν έφοδο συλλαμβάνοντας τους τέσσερις καλλιεργητές, δύο Έλληνες και δύο Αλβανούς υπηκόους.
Η φυτεία εκτεινόταν σε μια περιοχή 4 στρεμμάτων στην οποία εντοπίστηκαν 2.685 δενδρύλλια κάνναβης. Στα 485 είχε ολοκληρωθεί η συγκομιδή ενώ εντοπίστηκαν και 39,7 κιλά «φούντας», δηλαδή ημίχλωρης κάνναβης. Επιπλέον εντοπίστηκαν ένα αυτοσχέδιο ξηραντήριο κάνναβης, σκηνές, φαγητό, νερό, ρούχα κ.α.
Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν έφοδοι στα σπίτια των συλληφθέντων όπου κατασχέθηκαν 46,5 γραμμάρια κάνναβης, 900 ευρώ, καθώς και πλήθος καρτών sim και συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για ευρήματα ενδιαφέροντος, ανέφεραν στελέχη του τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πύργου και για αυτό τον λόγο απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω αναλύσεις, αφού εκτιμάται πως μέσω αυτών, κλείνονταν οι δουλειές για την διακίνηση των ναρκωτικών.
Η χασισοφυτεία της Λακωνίας
Σε απόμερο σημείο στη Σπάρτη, τρεις Έλληνες είχαν φυτέψει 1.828 δενδρύλλια χασίς. Ήταν οι συνεργοί του Αλβανού εμπόρου ναρκωτικών, οι οποίοι είχαν αναλάβει την καλλιέργεια και την συγκομιδή του παράνομου προϊόντος. Και σε αυτή την περίπτωση, οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια εφόδου εντόπισαν αγροτικά εργαλεία, αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό, καθώς και τέσσερις σκηνές.
Η διακίνηση στο νησί του Αιγαίου
Μετά την αποκάλυψη των δύο χασισοφυτειών οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το εμπόρευμα «ταξίδευε» μέχρι το Αιγαίο και συγκεκριμένα ένα πασίγνωστο νησί των Κυκλάδων. Εκεί ο Αλβανός έμπορος ναρκωτικών το διακινούσε σε άλλους μικρότερης εμβέλειας διακινητές, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη. Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν επιβεβαιώσει συνολικά 51 αγοραπωλησίες χασίς στο συγκεκριμένο νησί και οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την ολοκληρωτική εξάρθρωση του δαιδαλώδους δικτύου.
Σε βάρος των συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και του φερόμενου ως εγκεφάλου, αλλά και των ασύλληπτων συνεργών τους, σχηματίσθηκαν δικογραφίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η περιπέτεια της ανήλικης έληξε εχθές Δευτέρα
Ο 50χρονος τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταγγελθεί για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας
Στο εδώλειο η μητέρα του και ο σύντροφός της
Σοβαρή η κατάσταση του ενός από τους τραυματίες
Tι αναφέρει ο οργανισμός σε ανακοίνωση του
Υποστήριξε ότι βρίσκεται στα Χανιά γιατί αγαπά την περιοχή
Άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου έξω από σούπερ μάρκετ
Ο παρουσιαστής κατήγγειλε ότι ο σύζυγός της γυναίκας που κατασπαράχθηκε από άγρια σκυλιά συνεχίζει τις διακοπές του...
Ο έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά
Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο
Χειροπέδες στον πατέρα του
«Οι στιγμές επιβάλλουν σε όλους να σταθούμε ευλαβικά δίπλα στις τραγικές φιγούρες των γονέων»
17χρονος φέρεται να βιντεοσκοπούσε την πράξη με το κινητό του
Οι αρχές δεν έχουν καταλήξει στα αίτια της επίθεσης
Πώς έγινε η μετωπική σύγκρουση με άλλο όχημα
Yφίσταται ανάγκη άμεσης μεταστροφής κλίματος σε όλα τα επίπεδα (γονείς, μαθητές, πολιτεία) και μίας ειλικρινούς επαναθεώρησης της κρισιμότητας της θέσης, της αξίας και του ρόλου του.
Πληροφορίες ότι υπάρχει ηθικός αυτουργός
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση πλήθους αντικειμένων
Δεν έχασε την όρασή του για μερικά χιλιοστά - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.