Κοινωνια

Πάτρα: «Του κάνουν bullying και τον άφησαν να πέσει με το κεφάλι» - Τι λέει ο πατέρας του 13χρονου

Κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενο εκφοβισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκφοβισμός
© Unsplash

Πάτρα: «Του κάνουν bullying και τον άφησαν να πέσει με το κεφάλι» - Τι λέει ο πατέρας του

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε για τον σοβαρό τραυματισμό 13χρονου μαθητή στο προαύλιο Γυμνασίου στην Πάτρα. Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε συμμαθητές του, οι οποίοι υποστήριξαν πως ο 13χρονος συμμετείχε με τη θέλησή του σε διαδικτυακό «challenge».

Ωστόσο, ο πατέρας του μαθητή δίνει διαφορετική διάσταση στο περιστατικό, κάνοντας λόγο για επαναλαμβανόμενο εκφοβισμό. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, υποστήριξε πως ο γιος του έχει πέσει επανειλημμένα θύμα bullying από τους ίδιους μαθητές.

«Δεν τραυματίστηκε παίζοντας κάποιο παιχνίδι. Του είπαν ότι θέλουν να τον πετάξουν στον αέρα όπως κάνουν με τους παίκτες της Παναχαϊκής. Δεν είπε ούτε ναι ούτε όχι γιατί φοβόταν τις συνέπειες. Τον πέταξαν ψηλά και τον άφησαν να πέσει με το κεφάλι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d95nsw1ln1q9)

Παράλληλα, σε βάρος εκπαιδευτικού του σχολείου σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς είχε την ευθύνη της επίβλεψης του χώρου την ώρα του περιστατικού.

Η εισαγγελία έχει αναλάβει την εποπτεία της έρευνας και απέδωσε την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε ανήμπορο να αντιδράσει άτομο. Παράλληλα, από «κόσκινο» θα περάσουν και οι καθηγητές που όφειλαν να επιτηρούν τους μαθητές στο προαύλιο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος καθώς δόθηκε εντολή για σχετική έρευνα, με σχηματισμό δικογραφίας στην περίπτωση αυτή για σωματική βλάβη από αμέλεια. Οι πέντε μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι μιας και πρόκειται για ανήλικους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αρνούνται κατηγορηματικά στην κατάθεσή τους ότι είχαν σκοπό να τραυματίσουν τον 13χρονο, προσθέτοντας πως συμμετείχε στο παιχνίδι - πρόκληση με τη θέλησή του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.