- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πινακοθήκη: Ένταση μεταξύ φανατικών ορθόδοξων και διαδηλωτών υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης
Με φόντο το περιστατικό βανδαλισμού
Πινακοθήκη: Φανατικοί ορθόδοξοι προπηλάκισαν τους διαδηλωτές υπέρ της ελευθερίας της τέχνης
Ένταση προκλήθηκε έξω από την Εθνική Πινακοθήκη όταν ομάδα φανατικών χριστιανών προπηλάκισε μέλη σωματείων από τον χώρο του πολιτισμού που διαδήλωναν ειρηνικά υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης.
Με το που άνοιξαν ένα πανό στην Εθνική Πινακοθήκη οι πολίτες υπέρ της ελευθερίας της Τέχνης, άρχισαν να ακούγονται γιουχαΐσματα, ενώ κάποιοι φανατικοί χριστιανοί κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, φωνάζοντας «Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία», «ντροπή σας αντίχριστοι», «σατανάδες» και άλλα.
Η σημερινή ένταση προήλθε με αφορμή τα όσα έγιναν χθες από τον βουλευτή της Νίκης, Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος βανδάλισε έργα που θεώρησε «βλάσφημα».
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζόμενων στη Σύγχρονη Τέχνη, άτομα από το Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού και άλλοι.
Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε εντός του χώρου της Πινακοθήκη, καθώς το πανό (έγραφε «Η Ελευθερία της Τέχνης είναι Αδιαπραγμάτευτη») ανοίχτηκε μπροστά από τον χώρο που βανδαλίστηκε από τον βουλευτή της ΝΙΚΗΣ Νίκο Παπαδόπουλο.
Η έκθεση «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου» του Χριστόφορου Κατσαδιώτη, θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο με απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Πινακοθήκης, τα έργα που θεώρησε «βλάσφημα» ο βουλευτής της Νίκης θα μείνουν συμβολικά όπως τα άφησε, στο πάτωμα, μέχρι να ολοκληρωθεί η έκθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, εξοπλισμός και οχήματα από την ΕΛ.ΑΣ
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού
H έρευνα που αλλάζει όσα πιστεύαμε για τη γήρανση του εγκεφάλου και η προσωπική ιστορία ενός 96χρονου πατέρα
Τρεις αστυνομικοί χρειάστηκαν για να τον ακινητοποιήσουν
Η αποστασιοποίηση από την εργασία και η «καριέρα των ονείρων μας» που φαίνεται να απομακρύνεται
Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών
Οι αλλαγές στη νομοθεσία διεθνώς αναζωπυρώνουν τη συζήτηση για την ευθανασία, ενώ στην Ελλάδα το θέμα εξακολουθεί να μένει στο περιθώριο.
Γνωστός στις Αρχές ο δράστης
Είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν
Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη
Συνεχίζει να καίγεται ο χώρος
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα της
Το κορίτσι παρέλαβε το ΕΚΑΒ
Αποκόμιζαν τεράστια κέρδη μέσω εικονικών τιμολογίων, εταιρειών που πτώχευαν και εξαφανισμένων εμπόρων
Στη φυλακή οδηγείται ο 25χρονος μετά την απολογία του - Συνεχίζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική
Οι πρώτες πληροφορίες για το πώς έγινε το δυστύχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.