- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια της Αττικής - Επιστρέφουν οι εκδρομείς, αρκετοί συνεχίζουν τις διακοπές
50.707 ταξιδιώτες επέστρεψαν στην Αττική χθες
Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια της Αττικής - Επιστρέφουν οι εκδρομείς, αρκετοί συνεχίζουν τις διακοπές - 50.707 ταξιδιώτες επέστρεψαν στην Αττική χθες
Σε αυξημένους ρυθμούς εξακολουθούν να κινούνται Πειραιάς, Ραφήνα και Λαύριο, παρά το γεγονός ότι ο Αύγουστος πλησιάζει στο τέλος του. Οι επιστροφές προς την Αττική έχουν πλέον ενταθεί, ωστόσο αρκετοί ταξιδιώτες επιλέγουν αυτές τις ημέρες για να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές ή μία σύντομη απόδραση.
Ενδεικτική είναι η χθεσινή εικόνα, καθώς από τα λιμάνια της Αττικής αναχώρησαν συνολικά 33.372 επιβάτες, την ώρα που 50.707 ταξιδιώτες επέστρεψαν μέσω των πυλών εισόδου. Οι αριθμοί αποτυπώνουν το μεγάλο κύμα επιστροφής, χωρίς πάντως να υποχωρεί αισθητά η κίνηση προς τους νησιωτικούς προορισμούς.
Συνολικά 44 αναχωρήσεις πλοίων
Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 22 αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου. Την ίδια ώρα, σημαντική παραμένει η δραστηριότητα στα άλλα δύο μεγάλα λιμάνια της Αττικής, καθώς από τη Ραφήνα αναχωρούν 14 πλοία και από το Λαύριο ακόμη οκτώ.
Η εικόνα στον Πειραιά είναι χαρακτηριστική αυτής της μεταβατικής περιόδου: άλλοι επιστρέφουν έχοντας ολοκληρώσει τις διακοπές τους και άλλοι φτάνουν με αποσκευές για να επιβιβαστούν. Η δυνατότητα διακοπών αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, ανάλογα με χρόνο και διαθέσιμο προϋπολογισμό, κρατά την έξοδο ζωντανή.
Κυκλάδες και Αργοσαρωνικός στις πρώτες επιλογές
Οι Κυκλάδες εξακολουθούν να βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, ακόμη και στο τέλος Αυγούστου. Η φυσική ομορφιά και η ποικιλία επιλογών διατηρούν σταθερά δημοφιλή τα νησιά, ενώ ο Αργοσαρωνικός προσελκύει όσους αναζητούν μικρότερης διάρκειας αποδράσεις με εύκολη πρόσβαση από την Αττική.
Το κύμα επιστροφής των εκδρομέων έχει ενισχυθεί αισθητά, όμως η εικόνα στα λιμάνια της Αττικής επιβεβαιώνει πως η καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδος παραμένει ακόμη ενεργή, παρά το τέλος Αυγούστου.
Έλληνες και ξένοι επισκέπτες εξακολουθούν να αναχωρούν για διακοπές στα ελληνικά νησιά, διατηρώντας αυξημένη την επιβατική κίνηση σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, που λειτουργούν αυτές τις ημέρες σε έντονους ρυθμούς.
Η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου βρίσκει, έτσι, τα λιμάνια ιδιαίτερα πολυσύχναστα. Οι επιστροφές προς την Αττική αυξάνονται, την ώρα που συνεχίζονται παράλληλα οι αναχωρήσεις ταξιδιωτών με προορισμό δημοφιλή ελληνικά νησιά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις
Το έργο της Lamda Development αναμένεται να αποσυμφορήσει την παραλιακή λεωφόρο
Προχωρά η διαδικασία αγοράς του από την Περιφέρεια
Εγκρίθηκε το χρονοδιάγραμμα
Με αφορμή την εορτή του πολιούχου και προστάτη του νησιού Αγίου Γερασίμου
Αυξημένη είναι η κίνηση και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το παιδί δεν κοιμόταν γιατί πίστευε ότι κάνει αμαρτίες, λέει
Τρεις ημέρες συζητήσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον των νησιωτικών κοινοτήτων
Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι φοιτητές στήνουν σκηνές στο Σύνταγμα, αύριο οι συγκεντρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.