- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 480 κλήσεις στην Πυροσβεστική για την Αττική - Ένας νεκρός
Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία Erminio τις επόμενες ώρες
Κακοκαιρία Erminio: Απεγκλωβίστηκαν 33 άνθρωποι από περιοχές της Αττικής
Συναγερμός σήμανε από το απόγευμα της Τετάρτης (1.4) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για το χτύπημα της κακοκαιρίας Erminio. Μόνο στην Αττική, η Πυροσβεστική δέχθηκε παραπάνω από 480 κλήσεις, ενώ επιχείρησε για τον απεγκλωβισμό 33 ατόμων.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η Πυροσβεστική δέχθηκε 674 κλήσεις για παροχές βοηθείας εξαιτίας της κακοκαιρίας Erminio στις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, από χθες έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Αναλυτικά:
- Στην Περιφέρεια Αττικής, 483 κλήσεις, εκ των οποίων 191 κοπές δέντρων, 168 αντλήσεις υδάτων, 91 αφαιρέσεις αντικειμένων και 33 απεγκλωβισμούς ατόμων
- Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 27 κλήσεις, εκ των οποίων 5 κοπές δέντρων, 1 αφαίρεση αντικειμένου και 21 αντλήσεις
- Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, 14 κλήσεις, εκ των οποίων 8 κοπές δέντρων και 6 αντλήσεις
- Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, 60 κλήσεις, εκ των οποίων 28 κοπές δέντρων και 4 αφαιρέσεις αντικειμένων
- Στην Περιφέρεια Κρήτης, 90 κλήσεις, εκ των οποίων 23 κοπές δέντρων και 6 αφαιρέσεις αντικειμένων.
Στη Νέα Μάρκη ένας άνδρας έχασε τη ζωή του.
Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία Erminio τις επόμενες ώρες
Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη (2.4) η κακοκαιρία με έντονες βροχες και ισχυρές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της χώρας, ισχυρούς ανέμους και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, έως 7 μποφόρ, στο Αιγαίο. Χιόνια θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 02 Απριλίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, αναμένονται βροχές στα Επτάνησα, στη Δυτική Ελλάδα, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, καθώς και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Καταιγίδες θα σημειωθούν στη Βόρεια Εύβοια, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ιδιαίτερα στη Δυτική και Νότια Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στη Δυτική Ελλάδα, στην Αττική, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και στις Κυκλάδες και στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, με την κεντρική ηπειρωτική χώρα, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη Νότια Κρήτη, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και το Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο να επηρεάζονται σημαντικά. Αυξημένη πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις παρουσιάζεται στη Δυτική Κρήτη, στη Νότια Πελοπόννησο, στη Δυτική Ελλάδα, στην Αττική, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και στις Κυκλάδες και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν στα ορεινά των βόρειων ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται αρχικά στα νότια και κεντρικά, αλλά γρήγορα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, ιδιαίτερα στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 15, στην Ήπειρο από 3 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 4 έως 15, στην Πελοπόννησο από 3 έως 15 βαθμούς, στην Κρήτη από 6 έως 14, στα Επτάνησα από 10 έως 15, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 10 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν κυρίως από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις τις πρωινές ώρες, με εντάσεις 5-7 μποφόρ, ενώ τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς με εντάσεις έως και 7 μποφόρ.
Πότε αναμένουμε σήμερα καταιγίδες στην Αττική
Στην Αττική αναμένονται βροχές, παροδικά αυξημένες, από τις πρώτες πρωινές ώρες και καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις, με εντάσεις 3-5 μποφόρ, αλλά από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς, με εντάσεις 3-5 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα εξασθενούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.
Διαβάστε επίσης → Η κακοκαιρία Erminio χτυπά την Αττική: Νεκρός άνδρας στη Νέα Μάκρη - Πλημμυρισμένοι δρόμοι και πτώσεις δέντρων
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδηγίες αυτοφροντίδας και ψυχολογικής στήριξης μαθητών και γονέων στις εξετάσεις
Ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για στελέχη, εθελοντές και πολίτες έως το τέλος του 2027
Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές
Προσωρινό κλείσιμο της βασικής γραμμής στις 29 Μαΐου για τις απαραίτητες δοκιμές
Νεκρός ένας 52χρονος σε υποσταθμό ρεύματος
Νυχτερινές εργασίες συντήρησης και νέες διαγραμμίσεις σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας
Αναλυτικές ημερομηνίες ανά βαθμίδα
Οι αλλαγές στις διαδρομές
Τα πρώτα λόγια κατά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής από τη Βιέννη
Ο μπασκετμπολίστας και content creator μιλάει στην ATHENS VOICE για τη viral ομοιότητα με τον Έλληνα NBAer, τις εμπειρίες ρατσισμού και τη ζωή ανάμεσα στο παρκέ και στο TikTok
Στις 9.720 ευρώ η λεία τους
Τα μηνύματα που στέλνουν οι απατεώνες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
H πρόγνωση Μαρουσάκη για τις επόμενες ημέρες
Συνεχίζονται οι τροποποιήσεις στη γραμμή 2
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.