- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέμπη: Προς ενοποίηση η κύρια δικαστική αίθουσα με το φουαγέ – Προστίθενται θέσεις
Πόσος θα είναι ο συνολικός χώρος
Τέμπη: Προς ενοποίηση η κύρια δικαστική αίθουσα με το φουαγέ – Προστίθενται θέσεις - Πόσος θα είναι ο συνολικός χώρος
Σε παρεμβάσεις στον χώρο διεξαγωγής της δίκης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη προχωρούν οι δικαστικές αρχές, επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν το σοβαρό ζήτημα χωρητικότητας που ανέκυψε κατά την πρώτη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η κατεδάφιση των ενδιάμεσων τοίχων, ώστε να ενοποιηθεί η κύρια αίθουσα με το φουαγέ.
Η βασική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιφάνειας 283,75 τ.μ., ενώνεται πλέον με το φουαγέ των 82,58 τ.μ., δημιουργώντας έναν ενιαίο χώρο 366,33 τ.μ., όπου θα τοποθετηθούν επιπλέον καθίσματα. Αρχικά, το φουαγέ είχε οριστεί ως βοηθητικός χώρος ακροατηρίου, με θέσεις και οθόνες παρακολούθησης.
Αντίστοιχος χώρος με οθόνες λειτουργεί και στην είσοδο του κτιρίου, στο ισόγειο, συνολικού εμβαδού 109,57 τ.μ. Οι αλλαγές κρίθηκαν απαραίτητες ενόψει της συνεδρίασης της Τετάρτης, μετά τη διακοπή της προηγούμενης διαδικασίας, όταν οι έντονες αντιδράσεις δεν επέτρεψαν την εξέλιξη της εκφώνησης πέρα από τον πέμπτο κατηγορούμενο.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 36 άτομα, εκ των οποίων οι 33 αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ τους στελέχη ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΡΑΣ, Hellenic Train και του υπουργείου Μεταφορών. Παράλληλα, συνεχίζεται ξεχωριστή δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό, με επόμενη συνεδρίαση στις 2 Απριλίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Είχε σκηνοθετήσει ληστεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.