- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Πάμε καλά»: Αισιόδοξος ο Γιώργος Τσατραφύλλιας για τη λειψυδρία στην Αττική
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Τσατραφύλλιας για λειψυδρία στην Αττική: Σημαντική ανάκαμψη για τα αποθέματα νερού στον Μόρνο - Πού πρέπει να φτάσουν
Συγκρατημένα αισιόδοξος σχετικά με την πορεία των αποθεμάτων του Μόρνου εμφανίζεται σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας.
Ο κ. Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του σχετικά με το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Αττική λόγω των αποθεμάτων νερού του Μόρνου σημειώνει πως «πάμε καλά», ενώ στην συνέχεια παραθέτει στοιχεία.
Μάλιστα τονίζει πως αν ο χειμώνας συνεχιστεί με τις φυσιολογικές βροχοπτώσεις θα φτάσουμε σε πιο ασφαλή επίπεδα, όχι όμως πλήρως άνετα.
Η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τα αποθέματα νερού στον Μόρνο
«Λόγια απλά για τη λειψυδρία και τα αποθέματα νερού στο Μόρνο...
Πάμε καλά!
Τα αποθέματα του Μόρνου είχαν πέσει το φθινόπωρο του 2025 σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κοντά στα 190 εκατ. κυβικά μέτρα, που ήταν από τις χαμηλότερες τιμές της τελευταίας 15ετίας.
Οι βροχές και τα χιόνια του φετινού χειμώνα έφεραν σημαντική ανάκαμψη και στις αρχές Φεβρουαρίου 2026 τα αποθέματα ανέβηκαν περίπου στα 310 εκατ. κυβικά μέτρα, δηλαδή αυξήθηκαν πάνω από 100 εκατ. μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Παρότι η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη, η στάθμη παραμένει αρκετά χαμηλότερη από μια κανονική χρονιά, όπου ο Μόρνος κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 500 και 650 εκατ. κυβικών μέτρων.
Αν ο υπόλοιπος χειμώνας κυλήσει με φυσιολογικές βροχές, εκτιμάται ότι μέχρι την άνοιξη τα αποθέματα μπορεί να φτάσουν περίπου στα 400–450 εκατ. κυβικά μέτρα, δηλαδή σε πιο ασφαλή αλλά όχι πλήρως άνετα επίπεδα για την υδροδότηση της Αττικής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού
Η ανάπλαση συνδυάζει διαφορετικές χρήσεις σε ένα ενιαίο σύστημα με έμφαση στην καθημερινή λειτουργικότητα
Σε ποιες περιπτώσεις δεν επιστρέφονται
Εντοπίστηκε μέσα στο όχημά του - Αγνοούνταν από την Κυριακή σύμφωνα με την οικογένεια
Άλμα εξαγωγών και αύξηση LNG – Η Ελλάδα ισχυροποιεί τη θέση της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Πού διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων
Αστάθεια και βροχές προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας
Mόνο τρεις κατηγορούμενοι παρόντες σήμερα
H μακροσκελής ανάρτηση του
Καθοδήγησε βήμα-βήμα οδηγό αυτοκινήτου μέχρι τη λιμνοδεξαμενή
Ο 49χρονος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή
Χάρης Δούκας: «Στόχος μας είναι να μη στερηθεί κανείς τα βασικά αυτές τις γιορτινές ημέρες»
Προσοχή στα πυροτεχνήματα - Τα παιδιά να βρίσκονται πάντα υπό την επίβλεψη κάποιου ενήλικα
Η νεαρή χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα για τον καιρό των επόμενων ημερών
Δείτε αναλυτικά τους δρόμους με προβλήματα
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα τον τελευταίο μήνα
Οι ατέλειες του μέτρου και η μη εξασφάλιση της ισονομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.