- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο καιρός σήμερα Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026
Βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στα βόρεια αναμένουμε σήμερα (3.2) σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το Meteo.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Λίγες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στη βόρεια χώρα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Θράκη από -6 έως 6 βαθμούς, στη Μακεδονία από -4 έως 9-11, στην Ήπειρο από 2 έως 14-16 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 0 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 15-17 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 15-16, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 4 έως 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 15-17 βαθμούς Κελσίου.
Στο Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και ενδεχομένως στην Κέρκυρα έως 7 μποφόρ.
Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως μέχρι το πρωί, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15-16 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη μέχρι το πρωί περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς.
Ο καιρός σήμερα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τις ανατολικήςΜακεδονίας τις πρωινές ώρες.Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά, όπου θασχηματιστούν και ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 καιστα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιουςνοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα νότιοινοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6, σταβόρεια βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στη Θράκη τους 8 βαθμούς Κελσίου,στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς,στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τους 14 με 16 και τοπικά στα δυτικά,τα νότια καθώς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 17 με 18βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες,με λίγες τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία έως και τοαπόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τιςανατολικής Μακεδονίας τις πρωινές ώρες.Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοιβαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη 3 με 4βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες,με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το απόγευμα.Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιοτοπικά 6, στα βόρεια βαθμιαία έως 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς Κελσίου. Στοεσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες.Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις Σποράδες τις πρωινέςώρες.Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεωνέως 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχέςκυρίως στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες.Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σενότιους νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους στα Δωδεκάνησα αυξημένες, μετοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες.Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς Κελσίου. Σταβόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και στη συνέχεια γενικάαίθριος.Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχώνέως και το μεσημέρι.Ανεμοι: Ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διασώστες με Super Puma παρέλαβαν με την τρίτη προσπάθεια προσέγγισης τον 54χρονο
Ο έμπειρος ορειβάτης παρασύρθηκε από βράχο που αποκολλήθηκε
Τι αναφέρει η ανάλυση του Θοδωρή Κολυδά
Ο ίδιος βρισκόταν στο σημείο μαζί με δεκάδες συγγενείς
Στην κορυφή των προτιμήσεων τόποι που κρατούν ζωντανή την παράδοση
Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης - Αναλυτικά το πρόγραμμα
Η πτώση του Μεσολογγίου και η αδιαφορία του «χριστιανικού κόσμου» για το ελληνικό ζήτημα
Ένα σχεδόν ξεχασμένο επεισόδιο της ελληνοτουρκικής σύγκρουσης
Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα
Το βαθύτερο νόημα της ημέρας πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα
Οι δρόμοι που θα είναι κλειστοί
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Έπειτα από χρόνια μάχη με τον καρκίνο
Τα πρώτα λόγια μετά τη σύλληψή του
Ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι
Δύο μοντέλα συγκρούονται - Αλλάζει το προγνωστικό τοπίο μετά τη Μεγάλη Πέμπτη
Το σημερινό του σκίτσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.