Ελλαδα

Καρυστιανού: Δεν εμπιστεύομαι τη Λάρισα ως έδρα της δίκης για τα Τέμπη – Φόβος για το κόμμα μου

Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μαρία Καρυστιανού
©OFFNETWORK.GR/EUROKINISSI

Αμφισβητεί την έδρα της δίκης, μιλά για συγκάλυψη και απαντά στις αντιδράσεις για το κόμμα

Στη Λάρισα βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή, η Μαρία Καρυστιανού, καθώς συνεχίζεται η δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στην τραγωδία των Τεμπών.

Σε δηλώσεις της, η κ. Καρυστιανού προχώρησε σε σκληρές αιχμές για τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης στην Ελλάδα, συγκρίνοντάς την με πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία.

Καρυστιανού: «Στην Ελλάδα υπήρξε συγκάλυψη από την πρώτη μέρα»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στην Ισπανία «κινητοποιήθηκε άμεσα και σωστά όλος ο μηχανισμός, ώστε να προστατευτούν τα στοιχεία και να γίνει η σωστή έρευνα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια». Αντίθετα, όπως υποστήριξε, στην Ελλάδα υπήρξε συγκάλυψη από την πρώτη στιγμή.

«Εδώ ταλαιπωρούμαστε όλοι μας να είμαστε παρόντες σε μία δίκη για χαμένα βίντεο», σημείωσε, καλώντας τον καθένα να αναλογιστεί για ποιο λόγο χάθηκε το συγκεκριμένο υλικό. Όπως είπε, «αν όχι γιατί ακριβώς έδειχναν τον λόγο της πυρόσφαιρας».

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο μεταφοράς της μεγάλης δίκης των Τεμπών σε άλλη πόλη, δήλωσε ότι συμφωνεί, επισημαίνοντας πως μια έδρα με ευκολότερη πρόσβαση και αεροδρόμιο θα ήταν πιο λειτουργική για όλους τους εμπλεκόμενους. Παράλληλα, εξέφρασε ανοιχτά τη δυσπιστία της: «Δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη στη Λάρισα».

«Για το κόμμα μου υπάρχει φόβος»

Η Μαρία Καρυστιανού αναφέρθηκε και στο πολιτικό εγχείρημα που βρίσκεται υπό διαμόρφωση, τονίζοντας ότι ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό οφείλεται σε φόβο.

«Για το κόμμα μου έχει γίνει ντόρος γιατί υπάρχει φόβος», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στο στάδιο της πρόθεσης για τη δημιουργία ενός κινήματος πολιτών. Όπως είπε, πριν καν ανακοινωθούν οι θέσεις του εγχειρήματος, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις.

Τόνισε επίσης ότι πρόκειται για ένα κίνημα που συγκεντρώνει πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, γεγονός που –κατά την ίδια– δεν επιτρέπει εύκολη ιδεολογική κατηγοριοποίηση. «Όταν πραγματοποιείται ένα τόσο μεγαλειώδες κίνημα πολιτών από όλους τους χώρους, πώς να το χαρακτηρίσουμε με μία συγκεκριμένη ιδεολογία;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι οι θέσεις θα παρουσιαστούν αναλυτικά το επόμενο διάστημα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY