- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νεκρός λιμενικός στο Παράλιο Άστρος: «Μας πήρε το κύμα» - Χτύπησε το κεφάλι του στα βράχια
Τι αναφέρει μάρτυρας - Τα συλλυπητήριά του υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια
Νεκρός λιμενικός στο Παράλιο Άστρος: «Μας πήρε το κύμα» - Χτύπησε το κεφάλι του στα βράχια
Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα στο Άστρος Κυνουρίας, όπου λιμενικός έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σε πεζή περιπολία στο λιμάνι της περιοχής μαζί με την διοικήτρια του Λιμενικού Τμήματος, με σκοπό να απομακρυνθούν πολίτες, ιδιοκτήτες σκαφών, από το σημείο λόγω των εξαιρετικά έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή. Τα δύο στελέχη του Λιμενικού βρέθηκαν στη θάλασσα, ενώ ο 53χρονος χτύπησε σε βράχια.
Δυστυχώς, στο Κέντρο Υγείας διαπιστώθηκε ο θάνατος του λιμενικού, ο οποίος έφερε τον βαθμό του Σημαιοφόρου και είχε γεννηθεί το 1973. Ο δεύτερος λιμενικός είναι καλά στην υγεία του.
«Μας πήρε το κύμα»
Όπως τόνισε μιλώντας στον Alpha: «Τα κύματα από το λιμάνι μας έριξαν στη θάλασσα. Εκείνη την ώρα δεν υπολογίσαμε ότι το κύμα θα μπορούσε να μας κάνει κακό, αλλά τελικά μας έκανε. Στη θάλασσα έπεσα εγώ, ο γιος μου και 2 άλλα άτομα. Ο λιμενικός έχασε τις αισθήσεις του, πρέπει να χτύπησε και στο κεφάλι».
Για το τραγικό δυστύχημα έχει διαταχθεί προανάκριση από την αρμόδια Λιμενική Αρχή, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν, ενώ έχει ξεκινήσει και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Λιμενικού, εν ώρα καθήκοντος εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας. «Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του λιμενικού μας που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στο Παράλιο Άστρος.
Δύσκολο και επικίνδυνο καθήκον, που τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής υπηρετούν καθημερινά, για την πατρίδα και την προστασία όλων μας, ρισκάροντας τη ζωή τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.