- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αγρότες μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις»
«Καμιά αλλαγή στα μέτρα, θα εξετάσουμε μόνο τεχνικά ζητήματα», δήλωσε ο Κ. Τσιάρας
Αγρότες μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις»
Μετά από τη συνάντηση περισσότερων από τέσσερις ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, οι αγρότες παραμένουν στη σκληρή γραμμή τους, με τον πρόεδρο της αγροτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, να δηλώνει ότι «συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας», χωρίς να προσδιορίζει αν θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί ή αν οι διεκδικήσεις τους θα λάβουν νέα μορφή.
Ο κ. Μαρούδας ανέφερε ότι η κυβέρνηση «αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας, αλλά καλύφθηκε πίσω από δικαιολογίες, όπως οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί».
«Η κυβέρνηση έχει τον δημοσιονομικό χώρο, δεν έχει όμως την πολιτική βούληση», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε με αυτούς τους όρους».
Τσιάρας: «Καλή και παραγωγική συζήτηση»
Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, έκανε λόγο για μια αναλυτική και παραγωγική συζήτηση.
«Είχαμε μια αναλυτική και παραγωγική συζήτηση, ήταν πολύωρη και μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε όλα τα επιμέρους ζητήματα για τον πρωτογενή τομέα», σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας. «Συμφωνήσαμε να δούμε και κάποια επιπλέον ζητήματα για το κόστος παραγωγής,. πχ για ηλεκτρικό ρεύμα και ΕΦΚ στην αντλία, την ενίσχυση συγκεκριμένων καλλιεργειών», ανέφερε.
«Συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό», υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι υπήρξε σοβαρή προσέγγιση των ζητημάτων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα. «Υπήρξε πολύ καλή και παραγωγική συζήτηση, εύχομαι και ελπίζω από εδώ και πέρα να πρυτανεύσει η κοινή λογική. Θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας τα αιτήματα των αγροτών», ανέφερε ο Κώστας Τσιάρας.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «το γενικό πλαίσιο έχει τεθεί» και πρόσθεσε πως «δεν θα αλλάξει κάτι με βάση τις εξαγγελίες την προηγούμενη εβδομάδα». «Ετέθησαν επιμέρους τεχνικά ζητήματα που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα συζητήσει και βεβαίως να δρομολογήσει και την όποια λύση», σημείωσε σε άλλο σημείο ο κ. Τσιάρας.
Όπως πρόσθεσε, μετά τη σημερινή συνάντηση «δίνεται η δυνατότητα και από την ομάδα των συγκεκριμένων μπλόκων να συμμετέχουν σε επιτροπές που θα επεξεργαστούν τα ζητήματα αυτά» και σημείωσε πως «η εισήγηση και η ανάλυση του πρωθυπουργού συνέβαλε στο να κατανοήσουν οι αγρότες πως η Κυβέρνηση είναι στο πλευρό τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συνιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.